22
juni
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol gekozen tot beste luchthaven van Europa

Jury waardeert onder meer aandacht voor faciliteiten en duurzaamheid

Amsterdam Airport Schiphol heeft donderdagavond 21 juni voor de derde keer ‘ACI EUROPE Best Airport award 2012’ in de categorie luchthavens met ‘meer dan 25 miljoen passagiers’ gewonnen. Jos Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group, nam de prijs in ontvangst tijdens de ACI EUROPE Annual General Assembly in Madrid.

Een jury van onafhankelijke experts beoordeelde Schiphol als een voorbeeld op het gebied van onder meer uitstekende faciliteiten, doorlopende verbeteringen in infrastructuur en aandacht voor duurzaamheid en milieu.

In 2009 en in 2011 heeft Schiphol deze prijs ook ontvangen. President-directeur Jos Nijhuis: “We zijn trots dat we voor de derde keer deze prijs in ontvangst mogen nemen. Dit is een erkenning van ons streven om ‘Europe’s preferred airport’ te zijn en te blijven en bevestigt dat we in Europa toonaangevend zijn."

Global Airport Food & Beverage (FAB) Awards

Gisteravond werd ook bekend gemaakt dat Amsterdam Airport Schiphol tijdens de Airport Food & Beverage Conference in de prijzen is gevallen. Café Rembrandt op Schiphol Plaza van de Gendale Group is uitgeroepen tot 's werelds "Best Airport Bar". HMS Host en Amsterdam Airport Schiphol werden beloond met een award in de categorie ‘Best Food & Beverage Concession Programme’ voor hun goede samenwerking en voor een geïntegreerd en divers horeca aanbod waarbij de wensen van passagiers en bezoekers voorop staan.

Schiphol mocht dit jaar al meerdere onderscheidingen in ontvangst nemen

  • Europe’s best airport van Skytrax
  • Best Airport Europe and Best Cargo Terminal Europe

ACI Europe

ACI EUROPE is de Europese afdeling van ACI (Airport Council International), de organisatie van luchthavens in de wereld. ACI EUROPE representeert de belangen van meer dan 400 luchthavens en 46 Europese landen. Deze luchthavens faciliteren meer dan 90% van het commerciële vliegverkeer in Europa, met meer dan één miljard reizigers per jaar.