11
juni
2013
|
13:00
Europe/Amsterdam

Schiphol gekozen tot beste luchthaven van Europa

Amsterdam Airport Schiphol heeft maandagavond 10 juni voor de vierde keer ‘ACI EUROPE Best Airport award 2013’ in de categorie luchthavens met ‘meer dan 25 miljoen passagiers’ gewonnen.

Jos Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group, nam de prijs in ontvangst tijdens de ACI EUROPE Annual General Assembly in Istanbul.

Een jury van onafhankelijke experts beoordeelde Schiphol als luchthaven met uitstekende diensten en faciliteiten met in het bijzonder aandacht voor corporate responsibility voor zowel duurzaamheid, milieu en omgeving. Dit jaar delen Amsterdam Airport Schiphol en Londen Heathrow de eerste plaats.

In 2009, 2011 en in 2012 heeft Schiphol deze prijs ook ontvangen. President & CEO Jos Nijhuis: “We zijn bijzonder trots dat we voor de vierde keer deze prijs in ontvangst mogen nemen. Dit is mede te danken aan onze homecarrier KLM en haar fijnmazige netwerk dat de wereld omspant. Deze award is een erkenning van ons streven om ‘Europe’s preferred airport’ te zijn en te blijven. De komende jaren investeren we in capaciteit en kwaliteit om onze toonaangevende positie in Europa vast te kunnen houden.”

Schiphol mocht dit jaar al de Skytrax award voor Europe’s best airport in ontvangst nemen.

ACI Europe

ACI EUROPE is de Europese afdeling van ACI (Airport Council International), de organisatie van luchthavens in de wereld. ACI EUROPE representeert de belangen van meer dan 400 luchthavens en 46 Europese landen. Deze luchthavens faciliteren meer dan 90% van het commerciële vliegverkeer in Europa, met meer dan één miljard reizigers per jaar.