05
november
2012
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol gastheer ACI Airports Exchange 2012

Ruim 1500 luchthavenexperts bij elkaar in Amsterdam

Van maandag 26 tot en met woensdag 28 november is Schiphol Group gastheer van de Airport Exchange 2012 , een toonaangevend event voor luchthavens uit Europa en Azië, georganiseerd in samenwerking met Airport Council International. Ruim 1500 luchtvaartprofessionals komen tijdens deze luchtvaartconferentie samen in het RAI-congrescentrum in Amsterdam en delen kennis en informatie op het gebied van luchthavenontwikkeling en milieu, beveiliging en grenscontrole, luchthavenoperatie en de beleving van reizigers.

‘Airports 2020’

“We zijn er bijzonder trots op dat we dit jaar gastheer zijn van de Airport Exchange 2012 die het thema ‘Airports 2020’ heeft meegekregen. Het is onze ambitie om Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven. Om deze ambitie waar te maken is het van groot belang dat we vooruitkijken en inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. De Airport Exchange is een gelegenheid bij uitstek om inspiratie op te doen door kennis en ervaring uit te delen. Schiphol wil graag aanjager zijn van vernieuwing en duurzame innovatie binnen de sector”, aldus Jos Nijhuis CEO Schiphol Group.

Nieuw tijdens Airport Exchange 2012 zijn de interactieve Schipholforums die door medewerkers van Schiphol, samen met partners van de luchthaven, worden geleid. Delegatieleden krijgen op deze manier inzicht krijgen in de wijze waarop Schiphol opereert.

Rondleidingen luchthaven

Voor de deelnemers aan het congres organiseert Schiphol op maandag 26 november twee rondleidingen op de luchthaven. Een rondleiding waarbij de focus ligt op de bagageafhandeling, en een rondleiding die inzicht geeft in de werkzaamheden en innovaties op het gebied van beveiliging en grenscontrole op Schiphol.

Over Airport Exchange

Sinds de eerste Airport Exchange in 2006 heeft dit evenement zich ontwikkeld tot de grootste sectormeeting van ACI EUROPE. Afgelopen jaar werd Airport Exchange in Abu Dhabi in de Arabische Emiraten gehouden. Voor het volledige programma en inschrijving, zie www.airport-exchange.com