06
september
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

Schiphol en KLM zetten volgende stap op weg naar duurzame mobiliteit

BioDiesel voor grondtransport op de luchthaven

Circa 40 grondtransportvoertuigen van Amsterdam Airport Schiphol en KLM rijden sinds vandaag op 100% BioDiesel. De partijen werken beide aan het verduurzamen van transportmiddelen op de luchthaven. Hiervoor wordt al deels gebruikgemaakt van elektrisch vervoer. Voor de voertuigen waarbij aandrijving door elektriciteit op korte termijn niet geschikt is, biedt het gebruik van BioDiesel een alternatieve duurzame oplossing. De BioDiesel die Schiphol en KLM voor hun grondtransport zullen inzetten, bestaat voor 100% uit afgewerkt frituurvet en bevat geen fossiele brandstoffen. Leverancier is SkyNRG, die eveneens duurzame kerosine levert voor vliegtuigen van KLM, Thomson Airways en Finnair.

“Het gebruik van 100% BioDiesel voor onze voertuigen geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van duurzaam ondernemen op Amsterdam Airport Schiphol. We hebben de ambitie uitgesproken om in 2012 voor eigen activiteiten CO2-neutraal te zijn. De inzet van duurzame mobiliteit draagt hieraan bij”, aldus Ad Rutten, Executive Vice President en COO van Schiphol Group.

De komende vier maanden rijden ca. 40 voertuigen die op de luchthaven worden ingezet op de 100% BioDiesel, zoals trekkers, catering-, bird control-, lease- en bestelwagens. Als dit na vier maanden succesvol blijkt te werken, zullen nog meer voertuigen op BioDiesel gaan rijden.

SkyNRG

SkyNRG is een Nederlands bedrijf opgericht door KLM, North Sea Group en Spring Associates met de missie om luchtvaart te verduurzamen met brandstoffen die duurzaam en betaalbaar zijn. SkyNRG gebruikt daarbij meerdere grondstoffen en/of technologieën.