30
juni
2017
|
12:23
Europe/Amsterdam

Schiphol Cargo krijgt voor de derde keer de prijs voor beste luchthaven van Europa

De Europese hub met het op twee na meeste vrachtverkeer is de eerste luchthaven die voor de derde keer een prijs voor uitmuntende prestaties wint bij Asia Cargo News

Amsterdam Airport Schiphol heeft gisterenavond de prijs voor de beste luchthaven van Europa gewonnen bij de Asian Freight, Logistics & Supply Chain (AFLAS) Awards van 2017.

Bij dit jaarlijkse evenement, dat wordt georganiseerd door Asia Cargo News, worden bedrijven onderscheiden die toonaangevend zijn in de hele toeleveringsketen, waarbij innovatie, kwaliteit van service, klantenrelatiebeheer en betrouwbaarheid in aanmerking worden genomen.

Lezers van Asia Cargo News stemmen over de prijswinnaars, en dit jaar hebben ruim 5000 grote spelers in de industrie meegestemd.

Rick Ligthart, attaché van de Nederlandse douane in Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam, was aanwezig om de prijs namens Amsterdam Airport Schiphol in ontvangst te nemen.

“Dit is voor Amsterdam een opwindend jaar geweest, waarin we nieuwe initiatieven hebben opgestart en recordhoeveelheden luchtvracht hebben afgehandeld, en uit deze prijs blijkt hoeveel belang we bij onze Cargo Community hechten aan het continu leveren van innovatieve services van hoge kwaliteit aan onze klanten,” zegt Jonas van Stekelenburg, directeur Cargo van Amsterdam Airport Schiphol.

Hij voegt eraan toe: “We zijn zeer verheugd dat Rick de prijs namens ons in ontvangst kon nemen; de steun van de Nederlandse douane zegt veel over onze sterke band met zowel publieke als private organisaties.”

Amsterdam Airport Schiphol kende een sterk eerste kwartaal in 2017, waarin een recordhoeveelheid van 717.868 ton werd afgehandeld, 8,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In maart prees de International Air Transport Association (IATA) de Cargo Community van Amsterdam Airport Schiphol vanwege het bijdragen aan, steunen van en onderschrijven van het CEIV Pharma Program van de IATA in de vorm van Pharma Gateway Amsterdam, een initiatief voor het transparanter maken van de farmaceutische toeleveringsketen.