08
september
2023
|
11:55
Europe/Amsterdam

Schiphol blikt terug op zomervakantie

Schiphol blikt terug op een zomervakantie met tevreden reizigers en korte wachttijden bij de securitycontrole. Tussen vrijdag 7 juli en zondag 3 september verwelkomde de luchthaven 3,7 miljoen vertrekkende passagiers. Gedurende deze periode, met gemiddeld 1339 vliegbewegingen per dag en een totaal van 79.000 vluchten, was het bijna een ouderwets zomerseizoen voor de luchthaven. 

95% van de vertrekkende passagiers ging binnen 8 minuten door de securitycontrole. Gemiddeld was de wachttijd bij de securitycontrole 3 minuten. Dit komt mede doordat reizigers zich goed hadden voorbereid en omdat er 1050 nieuwe collega's aan de slag zijn gegaan bij de beveiliging. Dit is ruim boven het beoogde doel van 850. 

Tijdsloten voor security populair 
Reizigers maakten veelvuldig gebruik van een tijdslot voor de securitycontrole. Inmiddels zijn deze al ruim 668.000 keer geboekt. Van de reizigers die gebruik hebben gemaakt van hun tijdslot is 98% (zeer) tevreden met de service. Op dit moment onderzoekt Schiphol of de mogelijkheid van het boeken een tijdslot uitgebreid kan worden naar de check-in en paspoortcontrole. 

Top 3 steden en landen 
Voor een stedentrip waren Londen, Barcelona en Istanbul de populairste bestemmingen deze zomer. Wat betreft landen die reizigers het meest kozen voor hun vliegvakanties stonden Spanje, Groot-Brittannië en Griekenland in de top 3.  

Fijne werkplek en reiservaring 
Het verloop van de zomervakantie is voor Schiphol geen reden om achterover te leunen. Op sommige momenten hebben aankomende reizigers langer in de rij gestaan bij paspoortcontrole of moeten wachten op hun koffers dan gewenst. Dit blijft een aandachtspunt waar Schiphol aan blijft werken.  

Daarnaast blijft de luchthaven zich inspannen voor kwaliteit en stabiliteit op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu, leefomgeving en infrastructuur. Op deze manier blijft Schiphol continu werken aan een fijne werkplek en fijne reiservaring voor reizigers.