06
april
2023
|
09:12
Europe/Amsterdam

Schiphol biedt vooraf te boeken tijdslot voor securitycontrole aan

Het is voor reizigers mogelijk om gratis een tijdslot te reserveren voor de securitycontrole bij vertrek op Schiphol. Het vooraf gereserveerde tijdslot is momenteel beschikbaar voor reizigers met een bestemming binnen het Schengengebied, overige bestemmingen zullen snel volgen. 

Waarom tijdsloten? 
Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot, kunnen reizigers op een zelfgekozen tijdstip en via een aparte toegang door de securitycontrole. Hierdoor weten ze precies hoelaat ze bij de securitycontrole verwacht worden. Hierdoor wordt voorkomen dat men te vroeg op de luchthaven aanwezig is en wordt voorkomen dat rijen onnodig lang zijn. 

Deze service heeft alleen betrekking op de securitycontrole. Reizigers dienen zelf voldoende tijd te reserveren om in te checken dan wel ruimbagage af te geven (in de vertrekhal). 

Hoe werkt de service? 
Het tijdslot is vanaf drie dagen voor vertrek online te reserveren via de Schiphol website en app. Na het maken van een reservering, ontvangen reizigers een bevestigingsmail met QR-code. Deze QR-code wordt op de luchthaven gescand door een medewerker van Schiphol. Vervolgens verwijzen zij deze reizigers naar het juiste toegangspunt voor de securitycontrole. 

Schiphol is de 4e grote Europese luchthaven die werkt met tijdsloten voor security. Het gebruik van tijdsloten draagt bij aan een verbetering van het aanmeldpatroon van de reiziger, een vlotte doorstroming bij het securityproces en een verbetering van de passagiersbeleving.