28
juli
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol betrekt specialisten bij bouwmanagement nieuwe pier en terminal

Schiphol betrekt Mace, Arcadis, Royal HaskoningDHV en AECOM DVP bij het bouwmanagement van de nieuwe pier en terminal. De nieuwe pier en terminal bieden ruimte voor 14 miljoen extra reizigers per jaar.

Schiphol breidt onder de naam ‘Capital Programme’ de luchthaven de komende jaren flink uit met een nieuwe pier (2019) en nieuwe terminal (2023). De uitbreiding is nodig voor de versterking van de concurrentiepositie van de Mainport Schiphol, om mee te groeien met de groei van de luchtvaart en om de positie van ‘preferred airport’ bij zowel luchtvaartmaatschappijen als reizigers verder te ontwikkelen.

Complex en ambitieus project

Het Capital Programme is een complex en ambitieus project. Onder meer doordat de ruimte op Schiphol beperkt is en de luchthaven tijdens de bouw volledig in gebruik blijft.

Om deze redenen vraagt Schiphol Mace, Arcadis, Royal HaskoningDHV en AECOM DVP het huidige projectteam te versterken. Mace en Arcadis nemen het project- en bouwmanagement van zowel de nieuwe pier als terminal voor hun rekening, Royal HaskoningDHV wordt verantwoordelijk voor het projectmanagement voor alle verbouwingen aan landzijde en AECOM DVP wordt projectmanager voor de gehele logistiek van de nieuwbouw.