11
april
2012
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol behind the scenes:

Multimedia bustour geeft kijkje achter de schermen

Vandaag hebben Maarten de Groof, Chief Commercial Officer Schiphol Group, en Karel Lovers, directeur Lovers Company, het startsein gegeven voor ‘Schiphol behind the scenes’: een multimedia bustour die een kijkje biedt achter de schermen van de luchthaven. Op bijzondere wijze krijgt de bezoeker plekken op de luchthaven te zien waar je normaal gesproken niet komt zoals de brandweer, de sneeuwvloot, de vrachtplatformen met grotere hangars, en de terminal voor private jets. Ook de oude verkeerstoren is in de tour opgenomen. De tour is speciaal ontwikkeld voor jong en oud, dagjesmensen, toeristen en reizigers die op Schiphol aankomen of overstappen.

Over Schiphol behind the scenes

Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen al het gevoel van het boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm neemt de bezoeker vervolgens mee in de operatie van Schiphol en legt uit wat er allemaal bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. Denk daarbij aan informatie over de terminal, het banenstelsel, aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht.

Verhalen uit het verleden komen ook ruim aan bod. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol.

Kortom: Schiphol behind the scenes is veel meer dan een rondleiding, het is een ervaring van de dynamiek van de luchthaven.

Route van Schiphol behind the scenes

Schiphol behind the scenes start en eindigt op Schiphol Plaza. De tour duurt ruim een uur. De tour gaat langs het start- en landingsterrein naar Schiphol-Oost, langs de oude verkeerstoren, passeert vliegtuighangars, rijdt naar de sneeuwvloot en brandweer post Sloten en keert dan terug naar Schiphol Plaza.

Over de tickets en prijzen

Voor de dienstregeling en de verkoop van tickets kijk op www.schipholbehindthescenes.nl. Tickets zijn ook te koop op de luchthaven in de aankomsthal en achter de paspoortcontrole aan de Holland Boulevard tussen de E en F pier. Volwassen betalen 15 euro, kinderen van 4 tot 12 jaar 7,50 euro. Bij online aankopen geldt 10% korting.