04
april
2012
|
15:00
Europe/Amsterdam

Schiphol Aviation Awards 2011:

Zes business partners in de prijzen op jaarlijkse Schiphol Aviation Awards

Vanmiddag maakte Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group, de zes winnaars bekend van de Schiphol Aviation Awards 2011. Schiphol reikt de awards jaarlijks uit aan klanten en business partners die zich op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden van andere op Schiphol opererende bedrijven.

Airline of the Year Award Europe

Vueling heeft het afgelopen jaar een groei laten zien van maar liefst 38 procent en verbeterde sterk haar punctualiteit. Ook leverde Vueling met succes intensieve marketinginspanningen om herkenbaar te zijn voor de potentiële Nederlandse en Spaanse reiziger. Vueling mag zich daarom winnaar van de ‘Airline of the Year Award Europe‘ noemen.

Airline of the Year Award North & South America

In deze categorie gaat de award naar de luchtvaartmaatschappij die dankzij zeer intensieve en succesvolle marketinginspanningen nieuwe routes kon openen: KLM. Zij startte onder meer met vluchten naar Rio de Janeiro, Buenos Aires en Havana.

Airline of the Year Award Asia

China Southern Airlines introduceerde rechtstreekse vluchten op Guangzhou, verhoogde het aantal frequenties op China en nam hiervoor ‘The Airline of the Year Award Asia’ in ontvangst. Ook prees Schiphol China Southern Airlines voor de inzet van de nieuwste Airbus 330-200 en haar intensieve promotieactiviteiten in Nederland.

Airline of the Year Award Africa & Middle East

Corendon Dutch Airlines is een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij die op30 april 2011 haar eerste vlucht uitvoerde op Dalaman. Als onderdeel van Corendon Airlines vervoerde Corendon Dutch Airlines passagiers naar diverse bestemmingen rond de Middellandse Zee. Deze bijzondere prestatie werd beloond met de ‘Airline of the Year Award Africa & Middle East’.

Passenger Ground Handling Award

De ‘Passenger Ground Handling Award ’ is dit jaar uitgereikt aan Servisair. Zij ontving de award voor haar uitstekende prestaties op het gebied van operationele afhandeling, haar klantvriendelijke instelling en uitstekende samenwerking met andere partijen in de operatie.

Cargo Award

AirBridgeCargo Airlines liet het afgelopen jaar een solide groei zien en investeerde aanzienlijk in vlootvernieuwing. Een beleidslijn die recent werd voorgezet met de introductie van de Boeing 747-8. Ook opende AirBridge het afgelopen jaar nieuwe routes naar Rusland en de Verenigde Staten. AirBridgeCargo werd voor deze bijzondere prestaties beloond met de Cargo Award.

De Schiphol Aviation Awards worden uitgereikt aan de hand van categorieën op basis van een geografische segmentatie, waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit en grote diversiteit van het wereldwijde netwerk van luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen van Schiphol. Criteria voor de categorieën zijn punctualiteit, groei, innovatie en marketinginspanningen.