07
oktober
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol 25e keer beste Europese luchthaven volgens Britse zakenreizigers

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol gisteren voor de 25e keer verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2014'. Schiphol is met 27 bestemmingen en meer dan 850 vluchten per week als geen andere luchthaven verbonden met het Verenigd Koninkrijk. Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk vormen voor de Mainport Schiphol een belangrijke groep reizigers.

Maarten de Groof, Vice President & CCO Schiphol Group: "We zijn enorm trots dat de Britse zakenreizigers Schiphol voor de 25e keer uitroepen tot de beste luchthaven van Europa. In 2013 hebben we 7,7 miljoen reizigers uit het Verenigd Koninkrijk mogen verwelkomen. Schiphol investeert de komende jaren in kwaliteit en capaciteit om Europe's Preferred Airport te blijven."

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt

Om de concurrentiepositie te versterken en de reizigers en luchtvaartmaatschappijen een topproduct te kunnen blijven bieden, investeert Schiphol fors in de infrastructuur. Gemiddeld gaat het in 2014, 2015 én 2016 om 1,5 miljoen euro per dag, 7 dagen per week, 365 dagen van het jaar. Met deze ingrijpende vernieuwing neemt de capaciteit toe en kan Schiphol reizigers meer comfort bieden met ruimere terminals en pieren en soepelere passagiersprocessen.

Business Traveller Award

De winnaars van de Business Traveller Awards worden jaarlijks gekozen door de Britse lezers van het magazine Business Traveller. Het magazine is gestart in 1976 en is een autoriteit op het gebied van informatievoorziening en vermaak voor zakelijke reizigers over de hele wereld.