31
oktober
2018
|
09:52
Europe/Amsterdam

Royal Schiphol Group wint Henri Sijthoffprijs 2018

Op 30 oktober heeft Royal Schiphol Group de prestigieuze Henri Sijthoffprijs ontvangen voor het jaarverslag over 2017 in de categorie voor 'niet beursgenoteerde ondernemingen'.

Het Financieele Dagblad organiseert jaarlijks deze prijsuitreiking aan ondernemingen die zich hebben onderscheiden in hun financiële verslaglegging. Schiphol Group won deze juryprijs drie keer eerder, in 2007, 2012 en 2015. Het jury rapport zegt onder meer: Schiphol komt met een helder verslag, waarin de discussiepunten meteen worden benoemd. Het RVC-verslag vermeldt afwijkende meningen; dit strekt tot voorbeeld. De doelstellingen zijn per onderdeel vermeld, er is een SWOT analyse en een overzicht van de concurrentie, en er wordt verslag gedaan over duurzaamheid en diversiteit.

Jabine van der Meijs, CFO van Royal Schiphol Group: "Het is een eer om deze prijs te winnen en een mooie beloning en stimulans voor het team dat hard aan dit verslag heeft gewerkt. Dit is een erkenning voor ons streven om op een duidelijke en transparante manier te communiceren over de activiteiten en de impact van onze luchthavens. In onze komende jaarverslagen gaan we vanzelfsprekend op deze weg door.”

Het jaarverslag van Schiphol Group wordt niet gedrukt; het verschijnt alleen online. Het verslag over 2017 is te raadplegen via www.jaarverslagschiphol.nl.