22
oktober
2018
|
17:11
Europe/Amsterdam

Royal Schiphol Group wint AWVN-trofee voor meest inclusieve organisatie

Royal Schiphol Group heeft de AWVN-trofee voor meest inclusieve organisatie ontvangen. Dit voor haar brede blik op inclusief werkgeven binnen de eigen organisatie en in het bijzonder voor de regierol die zij speelt in het programma Luchtvaart Inclusief. Een programma dat is gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Samen met 36 andere werkgevers creëren we op de luchthaven Schiphol kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jaarlijks zorgen we voor 75 arbeidsplaatsen op Schiphol, van een werkplek op kantoor tot in de operatie. We zijn er trots op dat deze mensen op Schiphol kunnen en willen werken en blijven ons ook de komende jaren met veel energie inzetten voor duurzame werkgelegenheid” aldus Dick Benschop, President & CEO Royal Schiphol Group.

De uitvoering van het programma Luchtvaart Inclusief is belegd bij Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Binnen Schiphol wordt gekeken naar mogelijkheden om deze doelgroep een baan dan wel een werkervaringsplek aan te bieden. Luchtvaart Community Schiphol (LCS) is dé plek voor de luchtvaartsector, het onderwijs en de overheid, waar gezamenlijk de visie op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt wordt vormgegeven en waaruit vernieuwende programma’s worden ontwikkeld en uitgevoerd voor mensen die op de luchthaven werken en willen werken. LCS is een stichting met als funding partners Schiphol Group, het ROC van Amsterdam en KLM.

AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) is de grootste werkgeversorganisatie in Nederland en reikt in 2018 vier diverse AWVN-trofeeën uit voor vernieuwend werkgeven.