04
december
2019
|
12:05
Europe/Amsterdam

Royal Schiphol Group onderdeel van Nederlandse Coalitie ‘Dutch Drone Delta’

Dertien partijen, waaronder Royal Schiphol Group, hebben op de Amsterdam Drone Week de handen ineengeslagen om de volledige potentie van drones en Urban Air Mobility, het toekomstige personenvervoer door de lucht, voor Nederland te realiseren. Hiervoor is Dutch Drone Delta opgericht, waarin op termijn slimme en duurzame oplossingen ontwikkeld zullen worden. Het ontwikkelen van deze oplossingen vraagt om nauwe samenwerking en de wil om samen te innoveren door te doen.

Het samenwerkingsverband Dutch Drone Delta zal op 1 januari van start gaan. Royal Schiphol Group zal zich hierin met diverse partners focussen op Urban Air Mobility, ook wel personenvervoer met luchttaxi’s die verticaal landen en opstijgen. Het realiseren van Urban Air Mobilty vraagt niet alleen een integratie van deze vorm van mobiliteit in het luchtruim, maar ook op de grond. In het eerste jaar van de samenwerking wordt een studie uitgevoerd naar de eisen en potentiele locaties voor deze infrastructuur. Ook worden hierbij de effecten van Urban Air Mobility op de leefomgeving onderzocht.

We vinden het belangrijk om een rol te hebben in veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Daarom verkennen we de toekomst, samen met onze partners. We zijn benieuwd hoe Urban Air Mobilty een rol kan spelen in de bereikbaarheid van luchthavens.
Henk Jan Gerzee, Chief Digital & Innovation Officer bij Royal Schiphol Group

De basis van de samenwerking is gericht op een veilige integratie van nieuwe mobiliteit op een duurzame en economisch haalbare wijze. Volgens de partners is Nederland goed gepositioneerd om een leidende rol te vervullen, met de rijke historie in de luchtvaart, het innovatieve karakter en de wil om samen te werken. Zo kan er veel worden bereikt.

Een Nederlandse coalitie 

De coalitie bestaat uit partners die naast een financiële inbreng, de benodigde kennis, kunde, ervaring en slagkracht hebben om toepassingen met drones te realiseren en te werken aan de toekomst van Urban Air Mobility. De partners zijn onder meer KLM, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. schadeverzekeringen, RAI, Connekt, Antea Group, Space53, Koninklijk NLR, Achmea, AirHub en Rijkswaterstaat.

Lees hier het persbericht van de Amsterdam Drone Week.