23
januari
2017
|
20:30
Europe/Amsterdam

Royal Schiphol Group benoemt Chief Digital Officer

Royal Schiphol Group heeft Albert van Veen benoemd tot Chief Digital Officer. Van Veen is nu Chief Information Officer binnen Royal Schiphol Group. Hij zal worden opgevolgd door Sjoerd Blüm.

Schiphol wil in 2018 de beste digitale luchthaven van de wereld zijn. Omdat de impact van deze digitale transformatie groot is, is gekozen voor een strategisch leider die deze transformatie kan aanjagen. Nu is deze rol verweven met de rol van directeur IT. Door deze rollen van elkaar los te trekken, kan er worden versneld naar een fundamentele verandering. En is er grip op alle interne en externe gevolgen van een digitale luchthaven.

De Chief Digital Officer gaat zich richten op de verdere volledige digitale transformatie. Van Veen wordt verantwoordelijk voor het Digital Airport Programme, de verdere implementatie van het 'digital-first-denken' en hij gaat zich inzetten voor digitale kennis en vaardigheden van alle medewerkers. Daarnaast gaat hij eeen visie ontwikkelen op het gebruik van data en procesveranderingen leiden.      

Albert van Veen is leider op het gebied van digitale transformatie. Hij begon zijn carrière bij TNT. Daarna werkte hij als CIO voor ING en sinds juli 2014 voor Royal Schiphol Group. Als CIO was hij verantwoordelijk voor alle IT-services en alle digitale programma’s binnen Schiphol.

Sjoerd Blüm - nu Manager Business Technology Center - wordt de nieuwe Chief Information Officer. Hij en Albert van Veen zullen intensief samenwerken aan de verdere invulling en concretisering van de digitale ambities van Schiphol.