24
november
2023
|
09:28
Europe/Amsterdam

Ron Fennema nieuwe directeur Procurement & Contracting Schiphol

Ron Fennema is per 1 december de nieuwe directeur Procurement & Contracting van Royal Schiphol Group. Fennema volgt Anne Hustinx op, die de overstap maakt naar VodafoneZiggo. De afdeling Procurement & Contracting is verantwoordelijk voor de inkoop en het contractmanagement van Schiphol.  

Schiphol wil een efficiënte en transparante samenwerking met marktpartijen waar de luchthaven zaken mee doet. Een belangrijke verantwoordelijkheid voor de afdeling Procurement & Contracting is bijdragen aan de speerpunten van Schiphol. Dit betekent dat de afdeling bij alles wat zij doet onder meer veel aandacht heeft voor de kwaliteit van werk op Schiphol en de kwaliteit van dienstverlening aan luchtvaartmaatschappijen en reizigers.   

CFO Robert Carsouw: 'Ron heeft het afgelopen jaar in korte tijd zijn meerwaarde voor de luchthaven bewezen. Hij heeft ruime ervaring, onder meer bij bedrijven die werkzaam zijn op Schiphol. Hij is een verbinder, zowel intern als met andere partijen.' 

Ron Fennema: 'Het succes van Schiphol en een goede reis voor reizigers wordt mede bepaald door een goede en transparante samenwerking met onze leveranciers. De afdeling Procurement & Contracting speelt daarin een belangrijke rol. Ik kijk er enorm naar uit met de hele afdeling die rol voor Schiphol te vervullen.'  

Fennema werkt sinds een jaar voor Schiphol. Hij was onderdeel van het team dat verantwoordelijk was voor het weer op sterkte krijgen van het aantal beveiligers, het verbeteren van de ervaring van reizigers en het verbeteren van de operationele prestaties van Schiphol.  

Hij heeft bij diverse bedrijven ruime ervaring opgedaan in logistiek en inkoop. Bedrijven waar hij onder meer leidinggevende posities bekleedde waren Van Gansewinkel, Total Safety, Vebego en Trigion.