03
februari
2021
|
09:31
Europe/Amsterdam

Robert Carsouw benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) Royal Schiphol Group

Per 1 april a.s. is Robert Carsouw door de Raad van Commissarissen benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Royal Schiphol Group. Hij gaat daarmee deel uitmaken van het directieteam van Schiphol Group. Hij volgt Jabine van der Meijs op, die eerder aangaf af te zien van een tweede termijn als CFO. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de financiële strategie, inkoop, riskmanagement en de internationale deelnemingen van Royal Schiphol Group.

Robert heeft de afgelopen jaren gewerkt als senior partner bij McKinsey in Nederland. Hij heeft brede ervaring in projecten in de (semi)publieke sector, met name bij staatsdeelnemingen (inclusief de luchtvaartsector).

Louise Gunning, president-commissaris van Royal Schiphol Group: “Ik ben zeer verheugd dat wij als RvC Robert hebben kunnen voordragen voor de belangrijke positie van CFO. Robert is met zijn jarenlange ervaring en kennis van financieel-strategische projecten de aangewezen persoon voor deze functie.”

Dick Benschop, President & CEO Royal Schiphol Group: “Robert is een aanwinst als CFO en lid van ons directieteam in deze bijzondere tijden voor Schiphol en de luchtvaart. Hij heeft zich bewezen als aanjager van verbetering en vernieuwing. Ik verwacht dat hij met zijn ervaring de financiële organisatie van Schiphol met succes zal kunnen leiden.”

Robert ziet uit naar zijn rol als CFO bij Royal Schiphol Group: “Bij Schiphol Group kan ik mijn ervaring inzetten in een bedrijf en een sector die ik goed ken. Er zijn grote uitdagingen en ik kijk er naar uit daar mijn bijdrage aan te leveren.”

Vanaf 1 april a.s. bestaat het directieteam van Royal Schiphol Group uit Dick Benschop (CEO), Hanne Buis (CPAO), Robert Carsouw (CFO), Birgit Otto (COO). Hiermee is de man-vrouw verdeling in het DT 50/50%.

Robert Carsouw