27
februari
2019
|
12:11
Europe/Amsterdam

Reizigers op Schiphol halen 250.000 euro op voor een gezond en sterk Afrika

Gulle reizigers op Schiphol en Schipholmedewerkers hebben in 2018 maar liefst 250.000 euro bij elkaar gebracht voor een betere gezondheid Afrika. Amref Flying Doctors kan met dit bedrag 1.100 lokale zorgverleners in Afrika opleiden en daarmee 550.000 mensen goede zorg bieden.

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors werken sinds januari 2017 samen om geld in te zamelen voor een sterk en gezond Afrika. Een van de manieren waarop zij geld inzamelen, is via collectezuilen in de terminal. Daarnaast haalden medewerkers van Schiphol op verschillende manieren geld op, waaronder een fietsteam dat 68.155 euro ophaalde door deelname aan de Africa Classic.

Zichtbaarheid op Schiphol

Naast fondsenwerving steunt Schiphol Amref Flying Doctors met zichtbaarheid op de luchthaven door gratis promotieplekken aan te bieden waar normaliter reclame-uitingen staan.

“Fantastisch dat we dankzij de steun van Schiphol Group en de reizigers de afgelopen twee jaar meer dan 2.000 mensen een medische opleiding kunnen geven,” zegt Stijn Wopereis, lid van het Management Team van Amref Flying Doctors. “Hiermee maken we echt het verschil – we zijn trots dat we met Schiphol werken aan een gezond en sterk Afrika.”

Verbinding

Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link vanwege hun luchtvaartactiviteiten. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en verbindt mensen met elkaar. Als Afrikaanse gezondheidsorganisatie verbindt Amref Flying Doctors medisch personeel met de meest afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die zij uitvoeren. Het doel van de samenwerking is om circa 4.000 mensen in Afrika een medische training te geven, waardoor ongeveer twee miljoen mensen toegang tot gezondheidszorg krijgen. Met het bedrag dat Schiphol tot nu toe heeft opgehaald kunnen al meer dan 2.000 lokale zorgverleners worden opgeleid.