17
juni
2021
|
14:59
Europe/Amsterdam

Reizigers krijgen meer ruimte en comfort door vernieuwde Vertrekhal Schiphol

Samenvatting

Reizigers maken op Schiphol gebruik van een vernieuwde en ruimere Vertrekhal 1. De toevoeging van onder andere een mezzanine (tussenverdieping) biedt meer ruimte voor security, check-in en wachtgebieden. Reizigers die geen ruimbagage bij zich hebben kunnen, na de corona-gezondheidscheck, direct vanaf de ingang van Vertrekhal 1 gemakkelijk met de nieuwe (rol)trap of lift de mezzanine op voor de securitycontrole. Dat zorgt voor een snelle route, zij hoeven dan namelijk niet meer het check-in gebied door.

Een grote verbetering is de komst van een tussenverdieping, een zogenoemde mezzanine, waarop de securitycontrole plaatsvindt. De nieuwe mezzanine heeft een totaaloppervlak van 5.000 m2 en zorgt daarmee voor extra ruimte. Op deze mezzanine is een nieuwe securitydoorgang gecreëerd met 21 securitylanes. Ook zijn er twintig nieuwe drop-off punten geplaatst in de Vertrekhal voor het contactloos inchecken van bagage.

Veiligheid, kwaliteit van service en innovatie zijn drie van onze speerpunten. In de vernieuwde Vertrekhal 1 komen zij samen. We zijn enorm trots op het resultaat. Reizigers krijgen veel meer ruimte bij én de check-in én de securitycontrole. Bij die controle staat beveiligingsapparatuur van de beste kwaliteit en het grootste gebruiksgemak, vloeistoffen en elektronica hoeven niet meer uit de tas. We wilden Vertrekhal 1 tijdens de herontwikkeling toegankelijk houden voor reizigers, daarom was het soms net alsof we bezig waren met een Rubiks kubus. Die we samen met de aannemers hebben opgelost met een mooi eindresultaat voor de reizigers. Vertrekhal 1 is klaar voor de toekomst.
Hanne Buis, Chief Projects & Assets Officer bij Royal Schiphol Group

Nieuwe verbinding securitylanes Vertrekhal 1&2
Tussen de 21 securitylanes van Vertrekhal 1 en de 14 securitylanes van Vertrekhal 2 is een nieuwe verbinding gerealiseerd. Als het in Vertrekhal 1 drukker wordt kunnen reizigers ook gebruik maken van Vertrekhal 2 en andersom. Hierdoor is er voor beide vertrekhallen meer capaciteit beschikbaar. Met de ingebruikname van de nieuwe securitydoorgang op de mezzanine van Vertrekhal 1, zijn alle vertrek- en transferdoorgangen op Schiphol uitgerust met CT-scans. Dat maakt het mogelijk dat reizigers vloeistoffen en elektronica in de handbagage kunnen laten.