13
mei
2020
|
09:51
Europe/Amsterdam

Reizigers bekronen Schiphol tot beste luchthaven in West-Europa

Samenvatting

Reizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol als beste luchthaven in West-Europa verkozen tijdens de Skytrax World Airport Awards 2020. Daarnaast is Schiphol dit jaar op plek negen in de wereldranglijst geëindigd, dat is een stijging van vijf plekken ten opzichte van vorig jaar. Ook is Schiphol volgens Skytrax de nummer één luchthaven van Europa in de categorie beste website en digitale services en wereldwijd nummer drie. De luchthaven wist ook een derde plek te bemachtigen in de categorie 70+ miljoen reizigers. De jury bestond uit reizigers met in totaal meer dan 100 nationaliteiten.

Deze award is een geweldige erkenning voor Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen, wetende dat er zo’n 550 luchthavens meedongen. We zijn ontzettend blij met en trots op het werk dat alle collega’s en partners dag in dag uit op de luchthaven doen, om reizigers een zorgeloze en inspirerende ervaring te bieden. Ook tijdens deze uitdagende tijden voor de luchtvaartsector blijven we er voor zorgen dat Schiphol de reiziger de gewenste beleving en kwaliteit blijft bieden die voldoet aan de verwachtingen.
Birgit Otto, Chief Operations Officer (COO) bij Amsterdam Airport Schiphol

De Skytrax World Airport Awards worden gezien als een wereldwijde benchmark, die de kwaliteit van luchthavens volgens reizigers in kaart brengt. Reizigers werden gevraagd antwoord te geven op vragen die betrekking hadden op de kwaliteit van de luchthaven faciliteiten, processen en vriendelijkheid van personeel. Afgelopen jaar heeft Schiphol stappen gezet en verbeteringen gerealiseerd onder andere op het gebied van hygiëne, wachtcomfort, aankomstproces en parkeren. Schiphol volgt innovaties altijd op de voet. De luchthaven wil ook de komende jaren blijven ontwikkelen op gebieden die de klantervaring rijker maken.