27
april
2018
|
14:11
Europe/Amsterdam

Reactie werkonderbreking FNV

Vakbond FNV heeft aangekondigd om vanmiddag 17.00 uur een werkonderbreking te houden op Schiphol. De acties vinden plaats bij Menzies Aviation, AviaPartner en Swissport Handling. De aangekondigde acties bestaan uit het gedurende twee uur werken volgens de regels binnen de passage afdelingen en het gedurende 45 minuten onderbreken van werkzaamheden in de bagagekelder.

15.30 uur Update: De FNV had eerder aangekondigd ook het werk op het platform neer te leggen. Na overleg met Schiphol gaat deze actie vanwege veiligheid niet door.

Uiteraard zijn we niet blij met de aangekondigde acties uitgerekend in de drukke meivakantie waarin Schiphol op de toppen van haar kunnen draait. We hebben vele extra maatregelen genomen om een zo soepel mogelijke doorstroom te garanderen voor reizigers.

Gegeven het stakingsrecht dat wij moeten respecteren, hebben wij afspraken gemaakt met de FNV waarbij de veiligheid op de luchthaven te allen tijde gegarandeerd blijft. We betreuren de eventuele overlast voor de reizigers en doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken.