02
juni
2022
|
13:25
Europe/Amsterdam

Nieuwe banenmarkt op Schiphol om extra personeel te werven

Samenvatting

Op zaterdag 11 juni a.s. tussen 10.00 en 15.00 uur wordt er opnieuw een banenmarkt op Schiphol georganiseerd. Vanwege de grote behoefte aan nieuwe, met name operationele medewerkers, worden mensen gezocht voor reguliere banen, bijbanen en vakantiebanen. De banenmarkt is een samenwerking tussen Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group, UWV, Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. 

De afgelopen weken zijn de wachttijden op Schiphol erg lang, mede door een tekort aan personeel in de hele sector. Vanwege de blijvende krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel groot. Met de banenmarkt krijgen de bedrijven op Schiphol een extra gelegenheid om hun vacatures onder de aandacht te brengen bij potentiële werknemers. 

Daarnaast willen we graag laten zien hoe leuk werken in de luchtvaart is en hoe groot de verscheidenheid aan functies op Schiphol is. Naast vacatures zal er daarom ook een aantal leuke activiteiten zijn: zo kun je rijden in een lesbus van Connexxion, via een VR-bril ervaren hoe de baan van schoonmaakmedewerker bij Raggers eruit ziet en een pop up winkel van Schiphol Airport Retail bezoeken. Autoverhuurbedrijven Hertz en Sixt nemen één van hun bolides mee en Sixt komt met een 'rad van fortuin'. 

Schiphol is en blijft een fantastische plek om te werken. Alle medewerkers op Schiphol zetten zich elke dag hard in om onze reizigers te verbinden met de wereld. We zoeken nieuwe medewerkers in veel verschillende functies die samen met ons willen zorgen dat de passagierservaring weer wordt wat je van ons mag verwachten - dat je vakantie begint op Schiphol.

Esmé Valk, directeur HR bij Royal Schiphol Group 

 Overwegend operationele vacatures 
Inmiddels hebben ongeveer 50 bedrijven* al aangegeven aanwezig te zullen zijn op 11 juni. Er is tijd en ruimte om direct gesprekken te voeren met geïnteresseerden en bij sommige bedrijven ligt het contract zelfs al klaar.  
Er zijn vacatures voor overwegend operationele functies tot en met mbo-4, in de beveiliging, (vlucht-)afhandeling, logistiek, facilitaire dienstverlening, schoonmaak, horeca en retail.  
Denk hierbij aan functies als: (aspirant) luchthavenbeveiliger, grondsteward(ess), passenger assistant, platformmedewerker, bagagemedewerker, bagagekarren regulateur, horecamedewerker, logistiek medewerker/coördinator, loodsmedewerker, buschauffeur, schoonmaakmedewerker, customer service attendant, horlogemaker en sales assistant.  

Banen voor werkenden, werkzoekenden, scholieren en studenten 
De banenmarkt is bestemd voor werkenden, werkzoekenden, scholieren, schoolverlaters, studenten en oud-studenten van mbo-scholen uit de gehele Randstad, maar uiteindelijk is iedereen die kan en wil werken welkom op Schiphol, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

Locatie, route en aanmelden 
Om voor iedereen voldoende tijd te hebben, is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden voor één van de vier tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur via deze link. De Banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum. Klik hier voor de routebeschrijving.  

*De volgende bedrijven zullen onder andere aanwezig zijn op 11 juni: Arriva Touring, Asito, Aviapartner, Axxicom Airport Caddy, Bos Logistics, Capi, CTSN, D&B The Mobility Group, dnata, Eurest, G4S, Gassan, Gategourmet, GSA, Hago Airport Services, Hertz, HMSHost, I-SEC, ISS Facility Services, KLM, KLM Catering Services, Klüh, Lagardère, Mc Donald's, Menzies Aviation, PMT Aviation, Regional Jet Center, Schiphol Airport Retail, G. Raggers & Zn b.v., Rhenus Logistics, RIFF, Royal Schiphol Group, SDBV Facility Services, Securitas, Sixt, Sodexo, Swissport, Transdev (voorheen: Connexxion), Trigion, Vebego, Vermaat, Viggo, WerkCentrale Nederland, WFS, WHSmith en World of Delights.