10
december
2012
|
15:00
Europe/Amsterdam

Nieuw Freight Center geopend op Rotterdam The Hague Airport Business Park

Op maandag 3 december jl. is het Freight Center te Rotterdam The Hague Airport Business Park officieel geopend door André van den Berg, Directeur Schiphol Real Estate. Het nieuwe vrachtgebouw beschikt over 4.550 m2 bedrijfsruimte en 1.650 m2 kantoorruimte en een buitenterrein van ruim 5.000 m2. Huurders van het nieuwe pand zijn onder andere logistiek dienstverlener Rhenus Logistics, Menzies Aviation, 4THPort, Spare Cargo en Schiphol Express.

TAPA

Het Freight Center is TAPA (Transported Asset Protection Association) gecertificeerd en voldoet hiermee aan de vrachtbeveiligingsstandaard, die wordt opgelegd aan logistieke bedrijven en vervoerders van diefstalgevoelige lading.

Duurzaamheid

Het vrachtgebouw is aangesloten op een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie en voldoet daarmee aan de duurzaamheidsambitie van Rotterdam The Hague Airport Business Park. De WKO-installatie betreft een duurzaam systeem voor ondergronds warmte- en koudeopslag. De nog te realiseren gebouwen op omliggende kavels worden eveneens op deze WKO- installatie worden aangesloten.

Het Freight Center, een vrachtverzamelgebouw, is gebouwd door Heembouw groep en is een ontwerp van Habeon Architecten. Het gebouw is een ontwikkeling en belegging van Rotterdam Airport Vastgoed.

In het Freight Center is nog ruimte voor verhuur beschikbaar. Dit betreft onder meer twee loodsen waarvan één van circa 145 m² en één van ongeveer 1.250m2. Daarnaast is er nog kantoorruimte beschikbaar van ter grootte van ongeveer 750m2.

Rotterdam The Hague Airport Business Park

Rotterdam The Hague Airport Business Park wordt ontwikkeld tot een hoogwaardige business park óp de luchthaven. Hiertoe wordt er geïnvesteerd in infrastructuur, groen en water en vindt een gefaseerde ontwikkeling plaats van het kantoren- en bedrijvenpark ten behoeve van huur én koop, hotels en overige voorzieningen. Het masterplan bestaat uit kleinschalige kantoorpaviljoens in het “Entreegebied”, een kantorenareaal en commerciële functies op het “Airportplein”, ruimte voor overige bedrijvigheid op het “Bedrijvencluster” en recreatieve voorzieningen en faciliteiten voor kleine luchtvaart, alsmede grote hangars op "Airside". Het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan is ontworpen door de gerenommeerde bureaus EGM architecten en Paul van Beek Landschappen. Rotterdam The Hague Airport Business Park wordt ontwikkeld door Rotterdam Airport Vastgoed in samenwerking met Rotterdam The Hague Airport, Schiphol Real Estate en partners.