08
december
2020
|
10:15
Europe/Amsterdam

Miriam Hoekstra-van der Deen neemt afscheid; Patricia Vitalis opvolger

Miriam Hoekstra-van der Deen heeft laten weten Schiphol te gaan verlaten als directeur Airport Operations & Aviation Partnerships. Patricia Vitalis volgt haar op per 1 maart 2021.

Miriam Hoekstra-van der Deen: “De coronatijd vraagt veel aanpassing, ook van de operatie van Schiphol. De reorganisatieplannen zijn de afgelopen weken opgesteld en worden nu afgerond. Voor mij het moment om mij te bezinnen op mijn eigen toekomst. Ik heb besloten dat het tijd is voor iets nieuws. Mijn ambitie reikt verder dan wat ik nu doe. Voor mij is dit een goed moment om buiten Schiphol mijn volgende carrière stap te gaan verwezenlijken. Waar dat zal zijn weet ik nog niet maar de vrijheid voelt goed en ik ga het avontuur aan. Ik kijk terug op 8 prachtige jaren bij Schiphol en heb ontelbare boeiende momenten meegemaakt en met elkaar hebben we mooie resultaten neergezet. Dankbaar ben ik voor deze fantastische tijd die ik nu afrond. Komende maanden zal ik mijn taak overdragen aan mijn opvolger Patricia Vitalis waar ik vele jaren heel nauw en fijn heb samengewerkt. Ik heb alle vertrouwen in haar als opvolger.”

Namens het directieteam van Schiphol Group laat Birgit Otto weten: “Met respect voor haar keuze en met pijn in ons (luchtvaart)hart nemen we afscheid van Miriam Hoekstra-van der Deen, één van de steunpilaren binnen de operatie van Schiphol. Miriam heeft zich als directeur Airport Operations met volle passie en liefde voor de luchtvaart en haar mensen ingezet met mooie resultaten zoals introductie van APOC en introductie van digitalisering & AI in de operatie. Wij willen Miriam danken voor haar inzet en betrokkenheid bij onze missie: ’Connecting your world’. Wij wensen Miriam veel succes met het vervolg van haar carrière. Tegelijk zijn wij zeer verheugd dat we met Patricia Vitalis een opvolger hebben die de afgelopen jaren zich ruimschoots heeft bewezen als lid van het Managent Team van Operations. Ook haar wensen we veel succes in die nieuwe rol."

Patricia Vitalis zal Miriam Hoekstra-van der Deen per 1 maart 2021 opvolgen. Patricia Vitalis: “Ik werk sinds 2002 bij één van de mooiste bedrijven van ons land, Schiphol. De afgelopen jaren als Senior Manager Process, Development en Capacity Management bij Airport Operations. In deze tijd heb ik nauw met Miriam mogen samenwerken en ik ben haar heel dankbaar voor de kansen die zij mij heeft geboden. Ik zie ernaar uit om met alle collega’s van Schiphol, de luchtvaartmaatschappijen en alle andere partners op de luchthaven de operatie te gaan leiden en Schiphol als luchthaven die Nederland verbindt met de wereld verder te brengen.”