20
december
2018
|
17:39
Europe/Amsterdam

Miljoenste taxirit vanaf de standplaats op Schiphol

Tijd om onze taxichauffeurs te bedanken! Vandaag vertrok de miljoenste taxi van de standplaats op Schiphol in 2018. Zo’n 70% van al deze ritten werd uitgevoerd met een Tesla: Elektrisch en zonder uitstoot. Om dit te vieren hebben we de passagiers van de miljoenste rit en alle taxichauffeurs in het zonnetje gezet.

Twee reizigers uit het Verenigd Koninkrijk stapten nietsvermoedend in de taxi naar Amsterdam, toen ze werden verrast met het feit dat zij in de miljoenste vertrekkende taxi vanaf de standplaats stapten. Om deze reizigers in het zonnetje te zetten, kregen ze hun rit cadeau en een Tesla schaalmodel als aandenken. Alle taxichauffeurs werden verwend met een lekkere lunch en konden hun buik vullen bij de foodtrucks.

Elektrische taxi’s

We vinden schoon en minder wegverkeer van, naar en op Schiphol belangrijk. Daarom rijden er sinds 2014 een recordaantal elektrische taxi’s op Schiphol. Grote kans dat je bij de taxistandplaats op Schiphol in een van de 167 Tesla’s stapt. Wie wil dat nou niet?

 

Naast de 700.000 elektrische en emissieloze ritten, werden er 100.000 ritten uitgevoerd door taxibusjes op groen gas. Voor de grotere groepen die vervoer nodig hebben. De overige 200.000 taxiritten zijn uitgevoerd met benzine, diesel of hybride taxi’s. Deze taxi’s worden ingeschakeld wanneer de elektrische varianten al bezet zijn.

Electric city

Op en rond Schiphol rijden steeds meer elektrische voertuigen. Sinds eind maart 2018 rijden er 100 elektrische openbaar vervoerbussen op en rond Schiphol, de grootste elektrische busvloot van Europa! Niet alleen voor, maar ook achter de schermen rijden een hoop voertuigen op elektriciteit. Op ons platform worden bijvoorbeeld elektrische bussen gebruikt om reizigers naar hun vliegtuig te brengen of wordt je koffer met een elektrische bagagetrekken naar het vliegtuig gebracht. En alle elektriciteit op Schiphol komt van Hollandse wind. Meer over wat Schiphol aan duurzaamheid doet, lees je hier.