15
juli
2021
|
13:16
Europe/Amsterdam

Meer ruimte en comfort in Vertrekhal 1

Ga je binnenkort op reis? Wie weet vertrek je dan via Vertrekhal 1. De hal is helemaal verbouwd en compleet gericht op het comfort van onze reizigers. De vertrekhal is uitgebreid, waardoor er meer ruimte is bij de security, check-in en in de wachtruimtes. Naast meer ruimte gaat je reis ook een stukje sneller doordat je gebruik kunt maken van een nieuwe roltrap en lift. Daarmee ga je rechtstreeks van de ingang naar security, als je alleen handbagage hebt. Bovendien kunnen vloeistoffen en elektronica in de tas blijven bij de securitycheck. Zo begint je reis in Vertrekhal 1 wel erg vlot!

Veel ruimte
Er is hard gewerkt aan het creëren van meer ruimte in Vertrekhal 1. Er zijn nieuwe (rol)trappen en een lift gebouwd en door het uitbouwen van de gevel met 4 meter is er ruimte gemaakt voor een nieuwe tussenverdieping. Deze mezzanine heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 5000 m². Dat is ongeveer even groot als een heel voetbalveld! Bij het securityfilter van Vertrekhal 1 zijn in totaal 21 securitylanes beschikbaar. Deze extra ruimte en de verbeterde indeling zorgen voor een comfortabelere omgeving voor jou en onze medewerkers.

Tijdsbesparing
Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen met handbagage te reizen. Zonder handbagage kun je nu gebruik maken van de nieuwe, snellere route vanaf de ingang van Vertrekhal 1 naar security. Je kunt rechtstreeks via de (rol)trap of lift naar security. Let wel op: hierbij is het wel afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij of je niet eerst langs de incheckbalie moet om documenten te laten zien - vraag dit altijd vooraf na.

Check je wel ruimbagage in? Dan kun je deze ook sneller afgeven aan de selfserviceafgiftebalies. Hier print je jouw eigen bagagelabels en stuur je jouw koffer zo door naar het vliegtuig. Zo is de vertrekhal voor iedereen efficiënter geworden!

Een vlotte start
De technologie bij security heeft ook een ‘upgrade’ gekregen. Elke securitylane is uitgerust met moderne CT scans. Zo kun je vlot door security omdat je vloeistoffen en elektronica niet meer uit je handbagage hoeft te halen. De CT-scans zijn daarnaast veiliger én ze zorgen voor een efficiëntere werkwijze voor het beveiligingspersoneel. Bovendien zijn de 21 lanes in Vertrek 1 middels een doorgang verbonden met de 14 beveiligingsdoorgangen in Vertrek 2. Als het op de ene locatie erg druk is zorgen onze medewerkes ervoor dat je ook gebruik kunt maken van die extra securitylanes.

Vertrek 1 is een voorbeeld van hoe we voortdurend verbeteringen doorvoeren en ons voorbereiden op de toekomst. En dit is nog maar de eerste helft van deze upgrade! De volgende fase van dit enorme project is de herinrichting van Lounge 1. De vernieuwde Lounge 1 is hopelijk in 2025 gereed!