Amsterdam,
03
juni
2015
|
06:00
Europe/Amsterdam

Meer comfort door centrale beveiliging

Samenvatting

Amsterdam Airport Schiphol is vandaag om 5.00 uur overgestapt op centrale beveiliging. Schiphol gebruikt nu vijf grote centrale controlepunten. De 130 controlelanes aan de gates zijn nu niet meer nodig. Met deze ingrijpende vernieuwing biedt Schiphol een efficiënter en servicegerichter securityproces en meer ruimte op de pieren.

Jos Nijhuis
De overgang naar centrale security is een mijlpaal in de vernieuwing van de terminal. Meer comfort voor de reiziger en een efficiënter proces voor de luchtvaartmaatschappijen. Een fantastische prestatie van alle betrokken partijen, zeker als je bedenkt dat we tijdens de verbouwing gewoon open zijn en blijven. Afgelopen jaar hebben 55 miljoen reizigers voor Schiphol gekozen en allemaal hebben ze kunnen zien dat we aan het verbouwen zijn. Verbouwen gaat soms gepaard met hinder - ook de komende maanden tijdens de afronding van de bouwwerkzaamheden. Daarom wil ik onze reizigers, business partners en de luchtvaartmaatschappijen bedanken voor hun begrip en geduld.
Jos Nijhuis

Ingrijpende vernieuwing

Om de overgang naar centrale beveiliging mogelijk te maken is de terminal ingrijpend verbouwd. Zo is in vertrekhallen 2 en 3 een extra verdieping gebouwd om ruimte te maken voor de nieuwe controlepunten. Op de pieren E, F en G is een extra laag gebouwd om verschillende passagiersstromen van elkaar te kunnen scheiden. Schiphol beschikt nu in totaal over drie controlepunten voor vertrekkende en twee voor transfererende passagiers. Naast het bieden van meer comfort en efficiency anticipeert Schiphol hiermee tevens op de groei van de luchtvaart, toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt

Om de concurrentiepositie te versterken en de reizigers en luchtvaartmaatschappijen een topproduct te kunnen blijven bieden, investeert Schiphol fors in de infrastructuur. Met deze ingrijpende vernieuwing neemt de capaciteit toe en kan Schiphol reizigers meer comfort bieden met ruimere terminals en pieren en soepelere passagiersprocessen. Schiphol werkt aan de complete vernieuwing van Lounge 2 en het nieuwe Hilton Schiphol Hotel opent dit jaar haar deuren.

 

Boilerplate

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u mailen naar press@schiphol.nl of bellen met 020 - 601 26 73.