04
september
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wint Jan Dellaert Award

Delta Air Lines heeft maandagavond 3 september de Jan Dellaert Award ontvangen uit handen van Executive Vice President & COO van Schiphol Group, Ad Rutten. Delta Air Lines heeft deze award ontvangen vanwege haar grote bijdrage aan de versterking van de positie van Schiphol als internationale transferluchthaven. Schiphol is voor Delta Air Lines de grootste Europese hub-luchthaven en een belangrijke partner binnen het SkyTeam. Met name de trans-Atlantische verbindingen van Delta spelen voor de positie van de mainport en Nederland een grote rol.

Delta Air Lines

Delta Air Lines vervoerde in 2011 2,4 miljoen passagiers via Schiphol. Hiermee is Delta Air Lines de vierde luchtvaartmaatschappij op Schiphol in passagiersaantallen, en de grootste intercontinentale buitenlandse luchtvaartmaatschappij op Schiphol. Delta Air Lines vliegt vanaf Schiphol naar tien bestemmingen, waarvan negen in de Verenigde Staten.

Jan Dellaert Award

De Jan Dellaert Award is bestemd voor een organisatie of persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de luchtvaartindustrie in Nederland en Amsterdam Airport Schiphol. De prijs is vernoemd naar de ‘vader van Schiphol’, Jan Dellaert, de grondlegger en eerste stationschef.