03
januari
2023
|
10:01
Europe/Amsterdam

Lennert l’Amie volgt Sjoerd Blüm op als CIO van Schiphol

Lennert l‘Amie wordt per 1 februari 2023 Chief Information Officer (CIO) van Royal Schiphol Group. Hij volgt Sjoerd Blüm op, die deze functie sinds 2017 vervult. Lennert werkt sinds 2014 bij Schiphol en geeft momenteel leiding aan het Business Platform Airport Operations.  

Het is indrukwekkend wat IT & Data onder Sjoerds leiderschap heeft bereikt en welke ambities er zijn geformuleerd. Met Lennert hebben we een geschikte opvolger in huis om daar verder vorm aan te geven. Lennert heeft ervaring in alle delen van IT & Data én heeft een duidelijke visie op korte en lange termijn voor IT & Data op Schiphol. Ik heb alle vertrouwen dat Lennert deze visie samen met de collega's tot realisatie gaat brengen.  

CFO Robert Carsouw

Schiphol is een prachtig bedrijf en ik ben dan ook trots om in de rol van CIO verder invulling te geven aan onze ambities. Technologie en data zijn cruciaal om invulling te blijven geven aan de uitdagingen die voor ons liggen, van passagiersbeleving tot druk op de arbeidsmarkt. Ik zie ernaar uit om samen met alle collega's in deze bijzondere tijd daar een bijdrage aan te leveren.  

Lennert l‘Amie

Het was een eer om als CIO leiding te geven aan de digitale transformatie van Schiphol. Met trots en plezier kijk ik terug op een mooie periode en samenwerking met gemotiveerde collega's. We hebben in alle onderdelen van Schiphol oplossingen neergezet: van de Operatie tot aan Real Estate en van Asset Management tot aan Security. En hebben een IT en Data fundament neergezet voor de toekomst: van Schiphol app tot werkplek en van platformen tot sensor netwerken, alles met een sterke cyber security basis. Nu is het tijd voor iets anders, ik draag het stokje graag over aan Lennert. Na de overdracht blijf ik nog actief voor Schiphol Group Aviation Solutions.  

Sjoerd Blüm