04
november
2022
|
14:07
Europe/Amsterdam

Lancering platform Werk op Schiphol en Luchtvaart Community Schiphol 15 jaar

Samenvatting

'Samen werken aan de toekomst van de arbeidsmarkt Schiphol' was het thema van het Luchtvaart Community Schiphol Event op 3 november. Tijdens dit event werd er stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Onder leiding van dagvoorzitter Naomi Kok-Luís deelden sprekers als Hanne Buis (COO Royal Schiphol Group) en Edward Norg (directeur Operations, Randstad Nederland) hun visie op de arbeidsmarkt Schiphol. Ook lanceerde Hanne Buis het platform ‘Werk op Schiphol’.

Werk op Schiphol is een digitale, centrale plek waar werken en leren centraal staat en zich richt op instroom, doorstroom en mobiliteit. Op het platform is het mogelijk om alle relevante informatie over vacatures, stages en luchtvaart gerelateerde opleidingen te vinden. Op dit moment staan er alleen nog vacatures op, maar snel zullen ook stageplekken en opleidingen volgen. Het platform is bedoeld voor werkzoekenden die hun loopbaan willen starten en werkenden die hun loopbaan willen vervolgen op Schiphol. Studenten die op zoek zijn naar een stage of een bijbaan, kunnen hier in de toekomst ook terecht.

Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol: “We willen laten zien welke mogelijkheden er op Schiphol zijn om te werken, je te ontwikkelen en door te groeien. Hoe belangrijk het is om voldoende goede mensen te hebben is de afgelopen tijd wel gebleken. Op Schiphol is een grote verscheidenheid aan bedrijven met een grote diversiteit aan functies. Dat maakt Schiphol een interessante plek om te werken. We zijn enorm trots op het lanceren van dit platform, werkzoekenden kunnen vanaf nu alle vacatures in één oogopslag bekijken."

download

Verschillende werkgevers in één overzicht
Werkgevers die zich bezighouden met luchtvaart gerelateerde processen op Schiphol kunnen een plek op het platform krijgen om zich te presenteren. Bij elke werkgever worden de vacatures die momenteel openstaan, getoond. Werkzoekenden die interesse hebben en willen solliciteren op een vacature worden via Werk op Schiphol doorverwezen naar de ‘werken bij’ websites van de werkgevers. Op dit moment zijn er ongeveer 14 werkgevers aangesloten, maar dit zullen er de komende tijd meer worden. Werkgevers die een plek willen krijgen op het platform kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar luchtvaartcommunity@schiphol.nl. Klik hier om het platform Werk op Schiphol te bekijken.  

LCS 15 jaar
Luchtvaart Community Schiphol (LCS) werd in 2007 opgericht door Royal Schiphol Group en het ROC van Amsterdam-Flevoland. In 2012 sloot KLM zich aan en sindsdien is LCS gestaag uitgegroeid tot een community van meer dan 70 bedrijven  op Schiphol. LCS is een netwerk van bedrijven in verbinding met onderwijs en overheid en zetten zich in voor het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt op Schiphol.  LCS vertaalt actuele arbeidsmarktthema’s naar vernieuwende programma’s en projecten op het gebied van onderwijs, ontwikkeling, inzetbaarheid, instroom en inclusie www.luchtvaartcommunityschiphol.nl.