Amsterdam,
13
april
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Jonas van Stekelenburg nieuwe directeur Cargo

Samenvatting

Jonas van Stekelenburg zal op 1 augustus 2015 worden benoemd tot directeur Cargo van Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt dan Enno Osinga op, die per september 2015 met pensioen gaat.

Jonas van Stekelenburg zal zich gaan bezighouden met het verder ontwikkelen van de cargomarktplaats op Schiphol. Hij zal daarbij kunnen voortbouwen op het vele werk dat Enno Osinga samen met het Schiphol Vrachtteam de afgelopen jaren heeft verricht.

Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group
Wij zijn blij met deze benoeming. Jonas heeft zijn sporen bij Schiphol Group verdiend, zowel in Amsterdam als in het buitenland. De laatste jaren was Jonas directeur van The Grounds. Daar heeft hij zich onder andere beziggehouden met duurzaamheid, zoals de verbetering van de energie-efficiency op de luchthaven en het verkrijgen van de carbon reduction creditering van Airports Council International (ACI). Ook was Jonas verantwoordelijk voor de opzet van het Mainport Innovation Fund, met inmiddels acht ventures.
Maarten de Groof, CCO van Schiphol Group

Schiphol is Enno Osinga veel dank verschuldigd voor zijn belangrijke bijdragen in het positioneren van Schiphol als de preferred Cargo Airport in Europa.