11
april
2022
|
11:00
Europe/Amsterdam

Jaap Winter volgt Louise Gunning op als voorzitter RvC Royal Schiphol Group

Samenvatting

Jaap Winter volgt per 12 april 2022 Louise Gunning op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal Schiphol Group. Louise Gunning neemt na twee termijnen van vier jaar afscheid als voorzitter en als lid van de RvC.

Jaap Winter is in januari van dit jaar benoemd voor een periode van vier jaar als lid van de RvC en is nu gekozen als voorzitter: “Ik zie ernaar uit om de eervolle taak van voorzitter van de Raad van Commissarissen te vervullen. Ik dank Louise Gunning voor al het werk dat zij heeft verricht als voorzitter.” 

Louise Gunning: “Ik kijk terug op bijzondere jaren bij Schiphol, waarbij de laatste periode de impact van Covid natuurlijk een overheersende rol heeft gespeeld. Tegelijk heeft Schiphol belangrijke stappen gezet in het verduurzamen van niet alleen de luchthaven, maar ook de luchtvaart. Ik wens Jaap Winter alle succes in zijn nieuwe rol als voorzitter van dit mooie team commissarissen.” 
 

RvC_JaapWinter_MvanderZwaal

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Winter is gespecialiseerd in governance en heeft een juridische achtergrond. Hij is partner bij Phyleon leadership & governance en adviseert bestuurders en commissarissen over leiderschap, boarddynamiek en governance. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam, werkte hij als juridisch adviseur bij Unilever en was hij tien jaar partner bij De Brauw Blackstone Westbroek.