07
januari
2022
|
11:44
Europe/Amsterdam

Jaap Winter nieuw lid raad van commissarissen Royal Schiphol Group

Samenvatting

Jaap Winter treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Royal Schiphol Group. De aandeelhouders van Schiphol Group hebben hiermee ingestemd. Winter is benoemd voor een periode van vier jaar.  

Winter is partner bij Phyleon leadership & governance en adviseert bestuurders en commissarissen over leiderschap, boarddynamiek en governance. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Winter heeft een juridische achtergrond, met governance als specialisme. Hij werkte als juridisch adviseur bij Unilever en was tien jaar partner bij De Brauw Blackstone Westbroek.  

Winter is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum en van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook is hij voorzitter van het bestuur van de Stichting ADORE, dat zich inzet voor oncologisch en neurologisch onderzoek bij Amsterdam Universities Medical Centre.  

Schiphol staat voor belangrijke uitdagingen, waaronder de noodzaak van een duurzame transformatie van de luchtvaart. Ik zie er naar uit daaraan een bijdrage te leveren in deze rol.

Jaap Winter

De Raad van Commissarissen is zeer verheugd Jaap Winter te verwelkomen als nieuw lid. Met zijn brede bestuurlijke ervaring zal hij een belangrijke inbreng kunnen hebben.

Louise Gunning, voorzitter van de Raad van Commissarissen

Winter neemt de vrijgekomen zetel in die was ontstaan nadat Joop Wijn terugtrad bij het verstrijken van zijn derde termijn. Met de benoeming van Winter telt de Raad van Commissarissen zeven personen. 

 

Jaap Winter