06
juni
2019
|
13:45
Europe/Amsterdam

Hoe leg jij de reis af van en naar Schiphol deze zomer?

Samenvatting

Reis jij deze zomer via Schiphol? Dan begint en/of eindigt je reis met vervoer van of naar de luchthaven. Schiphol is goed bereikbaar per trein, bus, taxi, (deel)auto of zelfs de fiets. Hieronder zetten we alle vervoersmogelijkheden voor jou op een rijtje zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Stap in de trein of bus
Veel steden in Nederland hebben een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kun je zonder overstap 24/7 met de trein naar station Schiphol Airport reizen. Vergeet niet om van te voren goed je reis te plannen via www.ns.nl. Vanaf het perron kun je met de roltrap of de lift een verdieping omhoog naar Schiphol Plaza om binnen een paar minuten bij de incheckbalie te staan. Ook de bus stopt altijd dichtbij de vertrek- en aankomsthal. Plan je reis via www.9292.nl. Je zet je koffers op de gereedstaande bagagekarren en up you go.

Met de auto
Kom je liever met de auto? Dat kan uiteraard ook. P4 Basic Parking is de meest voordelige plek om een langere periode te parkeren. Je auto staat op een onoverdekt parkeerterrein en er is een basisservice aanwezig. Let op, het online reserveren van een parkeerplek op dit terrein is nodig.Iets meer gemak? Kies dan voor P3 Lang Parkeren. Wist je dat je als je met KLM, TUI of Transavia vliegt, je deze zomer je koffers en jezelf gratis op P3 kunt inchecken? Zonder bagage stap je in de snelbus, die 24/7 iedere 10 minuten reizigers gratis van en naar de terminal rijdt, om bij aankomst direct je weg te vervolgen naar de gate. Bij P3 Lang Parkeren kun je ook kiezen voor een overdekte parkeerplaats in de garage. Online reserveren is niet verplicht, maar als je dit wel doet vallen de kosten vaak lager uit. Voor reizigers die langer dan 48 uur willen parkeren, maar toch vlakbij de terminal willen in- en uitstappen, is P6 Valet Parking de beste optie. Na het afgeven van de sleutel vooraan in de P1 parkeergarage, wordt de auto door een Schipholmedewerker op een afgesloten terrein op de luchthaven geparkeerd. Ben je klant bij Car2Go? Dan kun je ook eenvoudig en snel tussen Amsterdam en Schiphol reizen met een elektrische deelauto.  Kijk voor alle parkeermogelijkheden en meer informatie op www.schiphol.nl/parkeren.

Laat je brengen of ophalen
Vertrekkende reizigers kunnen snel afgezet worden bij de Kiss & Ride voor de vertrekhallen. Op de borden van de luchtvaartmaatschappij buiten kun je checken of je voor de juiste vertrekhal staat. Voor een warm onthaal kun je je auto kwijt in P1 Kort Parkeren. In 3 tot 6 minuten loop je via Schiphol Plaza naar de vertrek- en aankomsthallen.

Spring op de fiets
Heb jij weinig bagage bij je? Schiphol is goed bereikbaar per fiets. Het maakt je reis ook meteen een stukje gezonder. Bij de terminal zijn drie fietsenstallingen: onderaan de verkeerstoren, naast het Sheraton Hotel en aan het einde van terminal3/4. Fietsen mogen daar maximaal 4 weken achteraan gesloten gratis geparkeerd worden.