12
februari
2020
|
09:14
Europe/Amsterdam

Herinrichting van Terminal 4 - een aan Schiphol Group gelieerde onderneming - op JFK International Airport in New York aangekondigd

JFK International Air Terminal (JFKIAT), de exploitant van Terminal 4 op JFK International Airport in New York, heeft over de belangrijkste voorwaarden voor de uitbreiding en herindeling van Terminal 4 overeenstemming bereikt met de Port Authority of New York and New Jersey en Delta Air Lines. Schiphol USA Inc., een aan Royal Schiphol Group gelieerde onderneming in Amerika, is de beherend vennoot van JFKIAT.

Royal Schiphol Group is erg blij met haar bijdrage aan de herinrichting van Terminal 4. Dit past bij onze internationale strategie en ambitie door de financiële positie en expertise van de groep te versterken. De betrokkenheid bij Terminal 4 levert voordelen op voor de hele groep en in Nederland. Deze uitbreiding biedt op lokaal niveau aanzienlijke operationele voordelen voor Delta Air Lines en haar SkyTeam-partners, waaronder KLM.

Het project maakt deel uit van de volledige verbouwing van JFK International Airport die de gouverneur van New York, Andrew M. Cuomo, eerder in 2017 had aangekondigd. Alle activiteiten van Delta Airlines op JFK Airport zullen voortaan plaatsvinden in Terminal 4, waardoor Delta en haar

(SkyTeam-)partners transferreizigers een naadloze reiservaring kunnen bieden.

Binnen het project worden er 16 narrow-body gates, voor binnenlandse vluchten, toegevoegd door de uitbreiding van Concourse A, ondergaat de bestaande terminal een ultramoderne verbouwing en wordt de toegangsweg opnieuw ontworpen en verbeterd. De 16 nieuwe gates vervangen de 10 gates in Terminal 2 die Delta op dit moment gebruikt.

Over JFKIAT

JFK International Air Terminal, LLC. (JFKIAT) is de exploitant van Terminal 4 op John F. Kennedy International Airport, een van de actiefste luchthaventerminals in de regio New York, die 33 internationale en nationale luchtvaartmaatschappijen bedient en in 2019 meer dan 21 miljoen reizigers heeft verwerkt. Terminal 4 is de eerste bestaande luchthaventerminal in de VS die een LEED Gold-certificaat heeft gekregen van de United States Green Building Council (USGBC) vanwege zijn activiteiten en onderhoud. De uitgebreide Retail Lounge van de Terminal biedt reizigers een ongekende ervaring middels een uitgebreid assortiment aan eten en drinken en winkels, van chic tot het hogere segment en van convenience stores tot elektronica, accessoires en geschenken. Terminal 4 was de eerste luchthaventerminal in Noord-Amerika die werd geëxploiteerd door een private beheermaatschappij. Schiphol USA Inc., een aan Royal Schiphol Group gelieerde onderneming in Amerika, is de beherend vennoot van JFKIAT.

Over Royal Schiphol Group

Sinds 1997 is Royal Schiphol Group actief op JFK Airport. Royal Schiphol Group is een onderneming die luchthavens in Nederland exploiteert, internationale activiteiten ontplooit en participaties heeft in buitenlandse luchthavens. De exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol is haar grootste activiteit. De groep is ook volledig eigenaar van de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport. De missie van Royal Schiphol Group is Connecting your world.