24
oktober
2018
|
10:18
Europe/Amsterdam

Groene obligatie van 500 miljoen euro voor verduurzaming luchthavens

Royal Schiphol Group heeft groene obligaties ter waarde van 500 miljoen euro uitgegeven om te investeren in verduurzaming van haar luchthavens. Het bedrag investeert Schiphol in schoon transport op en rond de luchthavens en verduurzaming van gebouwen. De obligaties lopen tot en met 5 november 2030 en hebben een rentecoupon van 1,5%. Het is de eerste keer dat een Europese luchthaven een groene obligatie uitgeeft.

De uitgifte van de groene obligatie geeft invulling aan de ambitie van Schiphol om de meest duurzame luchthaven te zijn. De investeringen die voortkomen uit de obligatie dragen direct bij aan het behalen van het actieplan ‘slim en duurzaam’ dat de Nederlandse luchtvaartsector onlangs presenteerde. Onderdeel van dat actieplan is namelijk dat alle terminals, kantoren en de grondoperatie van alle luchthavens aangesloten bij de Royal Schiphol Group klimaatneutraal worden.

Orderboek van 3 miljard euro
Schiphol plaatste de obligaties bij een breed scala aan institutionele beleggers, waarbij er een sterke vraag was van beleggers die ESG-beleggingsmandaten (environmental, social en governance) beheren. Het definitieve orderboek bedroeg ongeveer 3 miljard euro. De obligaties worden genoteerd op Euronext Amsterdam. BNP Paribas, ING en NatWest Markets fungeerden als joint bookrunners voor de transactie.