19
juni
2018
|
10:59
Europe/Amsterdam

Frankfurt passeert Schiphol als best verbonden luchthaven

Op de ranglijst van Europese luchthavens met de beste directe connectiviteit is Schiphol van de eerste naar de tweede plaats gezakt. Frankfurt Airport heeft de koppositie overgenomen. Tegelijkertijd is Schiphol voor het derde jaar op rij de op een na best verbonden overstapluchthaven (hub) ter wereld. Ook die ranglijst voert Frankfurt aan. Dat blijkt uit het Connectivity Report 2018 van Airports Council International Europe (ACI).

Zonder overstap is Nederland via Schiphol direct verbonden met 326 bestemmingen in 98 landen. De directe connectiviteit van Schiphol bleef ten opzichte van vorig jaar gelijk, terwijl die van Frankfurt met 11,1% verbeterde.

Hub-connectiviteit
Dat Schiphol wereldwijd de tweede plek inneemt op het gebied van hub-connectiviteit laat zien dat Nederland via de luchtvaart goed verbonden is met de rest van de wereld. Dat biedt voordelen voor onder meer internationale handel, kennisuitwisseling en toerisme. ACI berekent de score voor de hub-connectiviteit op basis van het aantal verbindingen, de kwaliteit daarvan en de overstaptijden voor passagiers.