02
maart
2017
|
16:38
Europe/Amsterdam

Europese Investeringsbank steunt uitbreiding Luchthaven Schiphol

De Europese Investeringsbank en de N.V. Luchthaven Schiphol hebben een leningsovereenkomst van EUR 175 miljoen getekend, de eerste tranche van een totale financieringsfaciliteit van EUR 350 mln. Schiphol zal met de opbrengst een deel van de geplande uitbreiding van de Amsterdamse luchthaven financieren.

De luchthaven zal tussen 2017 en 2024 onder meer een nieuwe terminal en een nieuwe pier bouwen, waardoor de capaciteit met zo’n 15 miljoen passagiers per jaar zal kunnen groeien. Daarnaast zal de luchthaven ook andere infrastructuur, zoals interne wegen en parkeergarages verleggen en vernieuwen.

“Schiphol is het visitekaartje van Nederland en in een tijd van doorlopende modernisering en groei is verdere ontwikkeling van de luchthaven essentieel.” zegt EIB Vice-President Pim van Ballekom. “De EIB steunde Schiphol al eerder, bij de aanleg van de vijfde baan en het nieuwe bagagesysteem bijvoorbeeld, en we hopen dat ook in de toekomst te blijven doen."

“Schiphol is erg blij dat de EIB de uitbreiding van Schiphol met deze financieringsfaciliteit wil stimuleren, het is een bevestiging van de goede band die wij in de afgelopen jaren met elkaar hebben opgebouwd.” zegt de CFO van N.V. Luchthaven Schiphol Els de Groot. “Met de geplande uitbreiding van de luchthaven zullen wij optimale service aan onze passagiers kunnen blijven bieden waarbij we onze positie als Mainport waarborgen en Nederland blijven verbinden met de rest van de wereld.”

De nieuwe pier wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. De terminal wordt volgens de planning in 2023 in gebruik genomen.