24
juni
2021
|
09:05
Europe/Amsterdam

Esmé Valk volgt Heleen Kuijten op als directeur Human Resources Royal Schiphol Group

Esmé Valk wordt per 1 september 2021 directeur Human Resources bij Royal Schiphol Group. Zij volgt Heleen Kuijten op die heeft besloten Royal Schiphol Group te verlaten. 

Ik ben er trots op dat we met de benoeming van Esmé iemand uit eigen gelederen hebben die Heleen gaat opvolgen. Esmé heeft zowel als HR Business Partner en als projectleider tijdens onze reorganisatie Project Reset laten zien dat zij kan verbinden en aan draagvlak kan bouwen in ingewikkelde tijden voor de luchtvaart. Ik begrijp het besluit van Heleen en wil haar ontzettend bedanken voor haar tijd bij Schiphol. Heleen heeft Human Resources bij Schiphol professioneel ontwikkeld en thema’s als transformatie, talentontwikkeling en inclusiviteit nadrukkelijk op de kaart gezet. Ze deed dat altijd op een sprankelend energieke manier.
Dick Benschop, President-Directeur en CEO van Royal Schiphol Group
Voor mij voelt het als een spannende maar ook logische stap. Heleen heeft mij de afgelopen jaren de ruimte gegeven mij verder te ontwikkelen en dat ik haar nu kan opvolgen vind ik heel bijzonder. Ik zie er naar uit om samen met het team Human Resources aan de slag te gaan, op het moment dat de luchtvaart en economie weer aan lijken te trekken. Dat biedt weer allerlei kansen én uitdagingen op het gebied van Human Resources. Daar ga ik met veel plezier en energie mee aan de slag.
Esmé Valk
Het waren 14 mooie en bijzondere jaren bij Schiphol, waarbij het woord ‘rollercoaster’ het nog maar deels beschrijft. Ik denk met veel plezier terug aan de contacten met alle Schipholmedewerkers, het werken met de OR en de vakbonden en vooral ook mijn HR-top team. Na de reorganisatie staat Schiphol er goed voor. Afsluiting van Project Reset is ook een mooi en natuurlijk moment voor mij om de periode bij Schiphol af te sluiten. Ik ben blij dat mensen weer kunnen en willen gaan vliegen. Met al die Schipholmedewerkers die dat elke dag mogelijk maken, daar werd ik de afgelopen jaren erg blij van. Dat ga ik zeker missen. Met Esmé is er een opvolger waar ik heel blij mee ben. Ze heeft laten zien dat ze dit kan en ik wens haar alle succes en plezier.
Heleen Kuijten