23
april
2021
|
12:04
Europe/Amsterdam

Elfrieke van Galen treedt toe tot raad van commissarissen Royal Schiphol Group

Elfrieke van Galen is toegetreden tot de raad van commissarissen van Royal Schiphol Group. Daartoe besloten de aandeelhouders op de aandeelhoudersvergadering van 13 april. Van Galen is benoemd per 13 april 2021 voor een periode van vier jaar.  

Van Galen brengt ruime ervaring in de internationale luchtvaartsector, commerciële kennis en focus op duurzaamheid. Haar expertise en ervaring op het gebied van duurzaamheid is van grote toegevoegde waarde voor het verwezenlijken van de ambities van Royal Schiphol Group. 

Van Galen is partner van TheRockGroup, waarvan zij in 2010 medeoprichter was. TheRockGroup richt zich op de transitie naar een duurzame economie en samenleving. Het bedrijf doet dat door de ontwikkeling en implementatie van duurzaamheidstrategieën bij organisaties en bedrijven, door bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame ondernemingen en door middel van educatie. Naast haar functie bij TheRockGroup bekleedt Van Galen commissariaten bij GVB (voorzitter), Meerlanden NV, SEKEM, Holding Maatschappij Zuid-Holland en Triodos fondsen. 

Voordat Van Galen TheRockGroup oprichtte, werkte zij bij KLM. In de periode 1986 t/m 2009 bekleedde zij bij de luchtvaartmaatschappij onder meer de functies Senior Vice President Corporate Social Responsibility, CEO KLM Cityhopper & KLM UK ltd en Vice President KLM Cargo customer services.