29
juni
2017
|
11:42
Europe/Amsterdam

Drie tips om slim vanaf Schiphol te vliegen deze zomer

Het aftellen is begonnen: het is bijna zomervakantie! Nederland gaat massaal op reis. Met de auto, caravan, camper én het vliegtuig… Vele mensen gaan de komende weken het land weer in en uit. Drukte wordt voorspeld op de weg, maar ook in de lucht. We zetten een aantal handige tips voor je op een rij:

1. Check de verwachte drukte op jouw reisdag

Deze zomer reizen er dagelijks zo’n 200.000 passagiers via Schiphol. We verwachten dus sowieso veel mensen, maar op sommige dagen zijn dat er meer dan op andere dagen. Daarom hebben we een overzicht voor je gemaakt waarin je een globaal beeld krijgt van de drukte (bij vertrek en aankomst) op jouw reisdagen. Dit is een beeld per dag. Het kan in dal- en piekuren drukker of juist rustiger zijn. Kom daarom altijd op de tijd die jouw luchtvaartmaatschappij adviseert naar Schiphol. In de regel betekent dit 2 uur voor vluchten binnen Europa en 3 uur voor intercontinentale vluchten.

2. Travel 'light'

(Top)drukte op jouw reisdag? Dan kun je er deze zomer ook voor kiezen om ‘light’ te reizen. Dat wil zeggen: zonder trolley en met maximaal één kleine tas als handbagage. We beginnen de komende weken met een test waarbij we reizigers met geen tot weinig handbagage via een ander wachtgebied – het ‘no trolley’ wachtgebied – naar de securitycontrole leiden. Voordeel: je staat tijdens piekuren alleen in de rij met mensen die net als jij geen of nauwelijks handbagage bij zich hebben. Reis je toch met een trolley? Geen zorgen. Het is de bedoeling dat jouw rij juist korter wordt doordat alle ‘handtassen’ in een andere rij staan. Zo proberen we reizigers nog sneller bij hun vliegtuig te krijgen.

3. Een goede voorbereiding…

En wat het allemaal nog sneller maakt: houd bij het inpakken van je handbagage al rekening met welke spullen je op Schiphol uit je koffer moet halen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Pak reisdocumenten, vloeistoffen en elektronica zo in, dat je ze altijd en overal bij de hand hebt. Zeker als je met een trolley reist! Zo hoef je– eenmaal bij de controles - niet meer tussen je kleding en andere reisartikelen te zoeken. Op onze site lees je alle tips en tricks voor een soepel begin van je reis: www.schiphol.nl/zomer.

Alles op alles voor een vliegende start

Wij hebben deze zomer maar één doel: jouw vakantie zo plezierig mogelijk laten verlopen. Want hoe je het ook wendt of keert: je vakantie start hier – op Schiphol - en je wil je vakantie gewoon lekker beginnen. Daarom nemen we deze zomer samen met onze partners extra veel maatregelen. We hebben extra securitylanes geopend en zetten extra veel medewerkers in. Ook zijn er meer airport assistants die je kunnen helpen met al je vragen.

Kortom: wij doen er alles aan om je reis vliegend van start te laten gaan!