25
oktober
2018
|
09:52
Europe/Amsterdam

De winterdienstregeling op Schiphol gaat van start

Samenvatting

Zondag 28 oktober start de nieuwe winterdienstregeling op Schiphol. Met de toevoeging van zeven nieuwe bestemmingen en negen nieuwe routes van luchtvaartmaatschappijen biedt Schiphol reizigers ook deze winter een grote directe connectiviteit. Tegelijkertijd vallen er ook routes af, doordat luchtvaartmaatschappijen keuzes moeten maken vanwege de capaciteitsgrens die op Schiphol is bereikt.

Met nieuwe bestemmingen als Beiroet, Eilat, Mombasa, Punta Cana en Zanzibar, het voortzetten van in het zomerseizoen gestarte bestemmingen Fortaleza en Orlando en een aantal nieuwe routes van luchtvaartmaatschappijen kunnen reizigers deze winter kiezen uit nieuwe Europese en intercontinentale bestemmingen. Een nieuwe route betekent dat een extra luchtvaartmaatschappij gaat vliegen op een al bestaande bestemming voor Schiphol.

Tegelijkertijd vallen er ook routes af, door de capaciteitsgrens op Schiphol. Hierdoor zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt om routes te laten vervallen als zij andere willen openen. Ook voeren luchtvaartmaatschappijen op een aantal routes vluchten in een hogere of lagere frequentie uit. De winterdienstregeling eindigt op 30 maart 2019.

Zie hieronder een overzicht van de nieuwe bestemmingen/routes en bestemmingen/routes die komen te vervallen: