07
september
2017
|
17:30
Europe/Amsterdam

De vernieuwde Holland Boulevard weerspiegelt Nederlandse cultuur

Samenvatting

Schiphol opent vandaag haar vernieuwde Holland Boulevard. Het verblijfsgebied tussen Lounge 2 en Lounge 3 is ontwikkeld vanuit de behoefte van de passagier om even uit het reisproces te kunnen stappen. Op de Holland Boulevard is veel te beleven op het gebied van kunst en cultuur en reizigers kunnen zich hier ontspannen.

Voor de passagier op doorreis, die geen tijd heeft om de luchthaven te verlaten, biedt de Holland Boulevard uitkomst. Zij kunnen in alle rust toch de Nederlandse kunst en cultuur proeven. Ongeacht het tijdstip waarop zij landen en weer vertrekken van Schiphol, want de Holland Boulevard is 24 uur per dag open. En wellicht worden zij geprikkeld om de volgende keer Nederland nader te bezoeken.

We hebben de Holland Boulevard vernieuwd om het comfort en reisgenot voor onze passagiers te vergroten. Ik ben er trots op dat wij als luchthaven Schiphol deze beleving kunnen aanbieden.
Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol
De foto's zijn niet rechtenvrij te downloaden. Het is alleen toegestaan om deze foto's te gebruiken bij redactionele artikelen.
Fotografie: Thijs Wolzak

Overzicht en comfort
Het transparante ontwerp maakt dat het gehele aanbod overzichtelijk is voor de reiziger. Veel glas en lage wanden vormen een fris en open gebied. Passagiers kunnen comfortabel met vrienden en familie in dit gebied verblijven, genieten van een spa-behandeling, werken of winkelen. Lezen kan de reiziger in de nieuwe Airport Library, een bibliotheek met zo’n 500 boeken van bekende Nederlandse auteurs, vertaald in ruim 40 talen als literair visitekaartje voor buitenlandse reizigers. De Airport Library biedt naast boeken, ook touchscreens die het beste van cultureel Nederland tonen.

Rijksmuseum Schiphol
De reiziger stapt bij uitstek uit het reisproces in de vernieuwde dependance van het Rijksmuseum. De tentoonstelling geeft een introductie op de Nederlandse schilderkunst van de 17de eeuw. Het is een afwisselend overzicht met het portret, stilleven, landschap en zeestuk als genres. De selectie bestaat uit een Delftsblauw tegeltableau en tien schilderijen. Ze vertegenwoordigen geliefde Hollandse thema’s uit de Gouden Eeuw als vlak laagland, water en zee, bloemenpracht en gegoede burgers.

Een aantal thema's uit het Rijksmuseum zijn ook terug te vinden op de Holland Boulevard. Zo zijn de kleurrijke zitgebieden en het kunstwerk van Samira Boon 10.800 Horizons een verwijzing naar het polderlandschap. De bloemenpracht in de winkel van House of Tulips. NEMO Science Museum daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. Tevens liggen in het gebied van NEMO twee reusachtige knuffels ontworpen door kunstenaar Florentijn Hofman. Zij maken gebied nog aantrekkelijker voor jong en oud.

De Holland Boulevard biedt een omgeving om na een vlucht de benen te strekken, te struinen langs de Hollandse meesters, weg te kruipen op een comfortabele bank met een goed boek, te genieten van pianospel van een mede-passagier of te genieten van leuke winkels en restaurant,
aldus Tanja Dik

Over de Holland Boulevard
De Holland Boulevard is gelegen achter de security en paspoortcontrole in het gebied voor de intercontinentale reiziger (niet-schengen). De Holland Boulevard is ontworpen door NEXT Architects. Zie hieronder een overzicht van de winkels, services en food & beverage op en grenzend aan de Holland Boulevard:
Winkels: Rituals, Museumshop, Swatch, House of Tulips.
Services: Airport Library, Rijksmuseum, NEMO science museum, Privium Airside Lounge, KLM Transfer balie, internet center.
Food & Beverage:Tastes from the Lowlands, Dutch Kitchen & Bar en Kebaya Asian restaurant.