Schiphol,
14
maart
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Dagelijks van Schiphol naar India dankzij komst Jet Airways

Jubilerende luchthaven krijgt mooi verjaardagscadeau

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways zal vanaf eind maart in samenwerking met KLM en het Amerikaanse Delta Air Lines dagelijkse (retour)vluchten aanbieden vanuit Delhi en Mumbai. Daarna gaat een van de vluchten door naar Toronto. Dat maakten de betrokken partijen vandaag op een persconferentie bekend. Schiphol wordt daarmee de nieuwe overstapluchthaven van Jet Airways voor passagiers die vanuit India en omliggende landen naar Europa of Noord-Amerika vliegen.

Tijdens het gezamenlijke persmoment werd vooruit gekeken naar 27 maart, de ‘inaugural’ van Jet Airways op Schiphol. Op de routes zet de Indiase luchtvaartmaatschappij vanaf die datum een Airbus A330-300 in met 34 stoelen in de Premiere Klasse en 259 stoelen in de Economy Class. Jet Airways is sinds 2013 deels eigendom van de Arabische branchegenoot Etihad Airways, dat al langere tijd samenwerkt met Air France-KLM.

Jos Nijhuis, president en CEO van Schiphol Group is blij met de komst van Jet Airways.

Jos Nijhuis
In het kader van onze 100ste verjaardag is dit een fantastisch cadeau voor Schiphol. Het is een hele eer dat Jet Airways voor onze luchthaven heeft gekozen. Schiphol wil Nederland optimaal met de wereld verbinden. Met de komst van Jet Airways zetten we hierin weer een extra stap.
Jos Nijhuis