30
september
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

Britse zakenreizigers kiezen Schiphol als beste Europese luchthaven

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol opnieuw verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie ‘Best Airport in Europe 2011’. De andere genomineerden in deze categorie waren Londen Heathrow, München en Zürich. In de categorie ‘Best Airport in the World’ werd Amsterdam Airport Schiphol vierde, na de luchthavens van Singapore, Hong Kong en Dubai.

Henry van der Geest, Manager Control & Pricing van Schiphol Group, nam de prijs in ontvangst, tijdens de uitreiking afgelopen maandag in Londen. “Het is fantastisch om door de Britse zakenreizigers gewaardeerd te worden en dit jaar voor de 22e keer deze prijs te krijgen”, aldus Van der Geest. “Het geeft aan dat de wijze waarop we invulling geven aan onze ambitie om Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven wordt gewaardeerd. Als hub zijn we voor de Britse markt van groot belang. Veel passagiers vliegen via Schiphol door naar hun bestemmingen in de rest van de wereld.”

Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Deze markt blijft constant in beweging: in september 2011 startte Flybe met een nieuwe route vanaf Inverness naar Schiphol. Hierdoor zijn vanaf Schiphol inmiddels 25 Britse bestemmingen rechtstreeks te bereiken. Passagiers kunnen kiezen uit ruim honderd vluchten per dag naar het Verenigd Koninkrijk.

Europe’s Preferred Airport

Amsterdam Airport Schiphol wil de beste Europese luchthaven zijn, een prettige en inspirerende omgeving voor al haar gasten om te reizen, te verblijven en te werken. De wensen en behoeften van de passagiers en andere gebruikers staan daarbij centraal. Voor zakenreizigers is niet alleen de makkelijke bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol een pluspunt maar ook het feit dat veel bestemmingen rechtstreeks en frequent aangevlogen worden.