08
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bouw nieuwe Hilton hotel officieel van start gegaan

Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol de officiële start van de bouw van het nieuwe Hilton hotel gevierd. In aanwezigheid van Maarten de Groof, Vice President & CCO Schiphol Group, Andre van den Berg, Directeur Schiphol Real Estate, Marcus-Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux van Hilton Worldwide en Jean Faivre, Area Vice president, Western and Southern Europe van Hilton Worldwide werd een van de in totaal 840 palen geslagen.

Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO van Schiphol Group: “Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel gaan vervangen en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Dit project draagt bij aan de dynamiek van de zakelijke gemeenschap op Schiphol en aan onze strategie voor het creëren van een hoogwaardige bedrijfslocatie. Dit hotel versterkt de hub-functie van de Mainport Schiphol.”

Jean Favire, Area Vice President Operations West & Zuid Europa: “Hilton Amsterdam Schiphol Airport is een belangrijke internationale hub en we zijn enthousiast dat we een geheel nieuwe hotelervaring gaan verzorgen. Hilton Worldwide was in 1959 de eerste met een concept voor een luchthavenhotel toen het Hilton San Francisco Airport werd geopend. Met een portfolio van 337 luchthavenhotels over de hele wereld, zijn we de grootste operator op dit gebied.”

Schiphol Hotel Property Company

Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een 100% dochter van Schiphol Real Estate , en zal door Hilton Worldwide worden beheerd. Het nieuwe Hilton hotel wordt gevestigd op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het bestaande Hilton Hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd.

Het nieuwe Hilton hotel krijgt 433 kamer, 23 vergaderzalen, een ballroom voor 600 personen, een restaurant en bar, executive lounges en een spa en fitness. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal.

Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen en kenmerkt zich door een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed voornamelijk op en rond Schiphol.