13
februari
2014
|
08:00
Europe/Amsterdam

Birgit Otto lid Directie Schiphol Group

Birgit Otto (50) treedt per 1 september toe tot de Directie van Schiphol Group als de nieuwe Executive Vice President & Chief Operations Officer. Zij volgt Ad Rutten op, die sinds 2005 deze functie uitoefent. Ad Rutten gaat op 1 september met pensioen.

Birgit Otto vervult momenteel de functie van Directeur Airport Operations. Zij werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd.

Ad Rutten heeft sinds 1979 verschillende functies bekleed bij Schiphol. Hij was onder meer General Manager Airside en General Manager Terminal. Van 1999 tot 2005 was Ad Rutten bij KLM als Executive Vice President verantwoordelijk voor Ground Services en Engineering& Maintenance .

.Jos Nijhuis: “We zijn verheugd dat Birgit Otto ons team komt versterken. Zij heeft in haar loopbaan op Schiphol veel ervaring opgedaan en bewezen leiding te kunnen geven aan de complexe operatie van de luchthaven. We zien in haar dan ook een waardige opvolger van Ad Rutten. We zijn Ad Rutten buitengewoon erkentelijk voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol in het bijzonder en voor de luchtvaart in Nederland in het algemeen. “

Vanaf 1 september bestaat het directieteam Schiphol Group uit Jos Nijhuis (CEO), Els de Groot (CFO) Maarten de Groof (CCO) en Birgit Otto (COO).