10
augustus
2022
|
08:58
Europe/Amsterdam

Bijna 100 medewerkers van partners Schiphol schieten te hulp in de terminal

Samenvatting

Het kantoorpersoneel van verschillende partners van Schiphol steken de komende tijd de handen uit de mouwen om te helpen. Onder andere kantoorpersoneel van Microsoft, Cognizant, Aboma, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ook van de Main Contractors zoals Vanderlande, BAM en Heijmans zijn te vinden in de terminal om reizigers waar nodig te helpen en vragen te beantwoorden.

De afgelopen maanden zette het kantoorpersoneel van Schiphol zich al hard in om bij te springen in de terminal. Omdat Schiphol structureler kantoorpersoneel wilde inzetten, zijn de zogenoemde Flamingo’s in het leven geroepen. De Flamingo’s is een vaste groep kantoorpersoneel die in de periode van 01 juli tot en met 04 september minimaal één keer per week wordt ingedeeld om te helpen in het passagiers- of bagageproces. Het kantoorpersoneel van de partners sluit zich nu bij de Flamingo’s aan. Alle Flamingo’s worden vooraf uitgebreid getraind en reizigers kunnen ze herkennen aan de knalroze hesjes. Flamingo’s zonder Schipholpas kunnen alleen aan de slag in de openbare gebieden.

Het is hartverwarmend om te zien dat kantoorpersoneel van onze partners belangeloos in grote getale wil helpen in de terminal. Die hulp pakken we graag met beide handen aan. Dit helpt niet alleen de reiziger, maar verlicht ook het werk van onze medewerkers. Onze dankbaarheid is erg groot. 

Patricia Vitalis, directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol

Welcome Team 
Naast de Flamingo’s, is ook het zogenoemde “Welcome Team” onlangs weer van start gegaan. Dit team bestaat al sinds 2016 en is een groep van meer dan 30 vrijwilligers tussen de 33 en 84 jaar oud. Veel zijn gepensioneerde, oud luchthavenmedewerkers die nog geen afscheid van Schiphol kunnen nemen. Dit team zet zich met veel plezier in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen of een luisterend oor te bieden.

Bekijk hier een video over de extra medewerkers en vrijwilligers die deze zomer ingezet worden: