18
oktober
2017
|
08:53
Europe/Amsterdam

Betere bereikbaarheid Schiphol per bus

Door een nieuwe dienstregeling is Schiphol voor reizigers en medewerkers beter bereikbaar per bus. De nieuwe dienstregeling van Connexxion gaat zondag 10 december in. Vanaf april 2018 maken de dieselbussen plaats voor honderd elektrische bussen en rijdt op en rond Schiphol de grootste elektrische busvloot van Europa.

Met de nieuwe dienstregeling verbetert de kwaliteit van het openbaar vervoer rond Schiphol. Reizigers en mensen die werken op Schiphol krijgen snellere en frequentere verbindingen, een 24-uurs openbaar vervoeraanbod, én aanvullende mobiliteitsdiensten zoals deelauto en -fiets. Daarnaast wordt door de inzet van meer en langere bussen het vervoeraanbod verder uitgebreid. Hierdoor is het nieuwe busvervoer op en rond Schiphol klaar voor de toekomst.

Elektrische bussen
Vanaf april 2018 rijden op het Schipholnet alleen nog elektrische bussen. Dat was een voorwaarde die Schiphol en de Vervoerregio Amsterdam stelden bij de aanbesteding van de concessie voor het busvervoer rond de luchthaven.

Schiphol wilde deze voorwaarde in de aanbesteding, want de luchthaven wil op en rond de luchthaven de uitstoot beperken. Andere voorbeelden daarvan zijn het elektrisch busvervoer aan airside (busvervoer van en naar het vliegtuig), ’s werelds grootste vloot van elektrische taxi’s bij de luchthaven en walstroom voor stilstaande vliegtuigen zodat ze geen kerosine aangedreven hulpmotor of een dieselaggregaat meer gebruiken.

Corporate responsibility bij Schiphol
Sustainable and safe performance is een van de vijf strategische pijlers van Schiphol. Daar geeft Schiphol onder meer invulling aan door een CO2-neutrale bedrijfsvoering, duurzame groei en het streven in 2030 afvalvrij te zijn.