29
maart
2022
|
09:10
Europe/Amsterdam

Banenmarkt op Schiphol om extra personeel te werven

Samenvatting

Op zaterdag 2 april wordt er een banenmarkt op Schiphol georganiseerd. Hiermee worden vacatures op de luchthaven extra onder de aandacht gebracht bij potentiële werknemers. De banenmarkt is een samenwerking tussen Luchtvaart Community Schiphol (LCS), UWV, werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, MBO College Airport en Royal Schiphol Group.

We willen graag laten zien hoe leuk werken in de luchtvaart is en hoe groot de verscheidenheid aan functies op Schiphol is. Schiphol wordt gemaakt voor en door mensen. Alle functies werken samen aan een prettige reiservaring voor passagiers.

Esmé Valk, directeur HR bij Royal Schiphol Group

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar personeel groot. Met de banenmarkt krijgen de bedrijven op Schiphol een extra gelegenheid om hun vacatures ingevuld te krijgen.   

Circa 25 werkgevers aanwezig  

Er hebben 24 bedrijven* al aangegeven aanwezig te zullen zijn. Bij sommige bedrijven ligt het contract zelfs al klaar. Er zijn vacatures voor de niveaus niet-geschoold tot en met mbo-4, in de (vlucht-)afhandeling & logistiek, beveiliging, schoonmaak en horeca. Denk hierbij aan functies als: grondsteward(ess), passenger assistant, platformmedewerker, bagagemedewerker horecamedewerker, logistiek medewerker/coördinator, heftruckchauffeur, buschauffeur, (aspirant) luchthavenbeveiliger, schoonmaakmedewerker, (assistent) teamleider en vluchtvoorbereider.  

De banenmarkt is bestemd voor werkenden, werkzoekenden en oud-studenten van mbo-scholen uit de gehele Randstad, maar uiteindelijk is iedereen die kan en wil werken welkom op Schiphol, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

Vooraf aanmelden  

Om voor iedereen voldoende tijd te hebben, is het nodig dat geïnteresseerden zich uiterlijk 31 maart a.s. aanmelden voor een tijdslot tussen 10.00 en 15.00 uur, via de volgende link.  

De Banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum. Klik hier voor de routebeschrijving.  

 

*De volgende bedrijven zullen onder andere aanwezig zijn op 2 april: Arriva, Asito, Aviapartner, Axxicom, CTSN, dnata, GSA, G4S, Hago, HMSHost, KLM, KLM Catering Services, Lamme, Menzies Aviation, PCH Dienstengroep, Raggers, Royal Schiphol Group, Securitas, Sodexo, Swissport, Transdev, Trigion, Vermaat en Viggo.